Tack! Tillsammans har vi gjort skillnad

I slutet av februari för två år sedan bekräftades det första fallet av covid-19 i vår region. Nu lanserar vi ännu en film liksom kring årsdagen av det första fallet. Den här gången som ett tack i första hand riktad till alla invånare i Uppsala län.

Se den syntolkade versionen. 

Filmen är ett tack från Region Uppsala till alla dem som hållit ut och följt rekommendationerna under pandemin. Invånare, volontärer, kommuner, länsstyrelse, universitet, samarbetspartners, förenings- och näringsliv. Inte minst alla Region Uppsalas medarbetare som ställt upp, ställt om och gjort en fantastisk insats i kampen mot pandemin. Tillsammans har vi gjort skillnad!

Även om restriktionerna i samhället har lättats är det viktigt att vi håller ut ett tag till då trycket inom vården fortfarande är högt, med många sjukskrivningar och en stor mängd uppskjuten vård.

Kampanjen

Under ett par veckor ska filmen visas på Region Uppsalas egna webbplatser och sociala medier samt annonseras i andra riktade kanaler. Kampanjen kan även ses på bussar och tåg och digitala skärmar runt om i länet samt i TV4 och på biografer.

Fortsättning på kampanj

Filmen är en del av kampanjen “Vi klarar det tillsammans” som var aktiv mellan den 27 december och den 9 januari. Den kampanjen syntes på Region Uppsalas egna webbplatser, i Region Uppsalas sociala medier och annonseras i andra kanaler som tidningar, bussar och tåg samt digitala skärmar runt om i länet som exempelvis Fyrishov, Gottsunda centrum, Håbo och Uppsala kommuns servicepunkter samt Gränby köpstad och Kungsgatan.

 

Svartvid bild på vårdpersonal med gasmask

Filmer: Ett år med covid-19

Region Uppsala har i tre delar filmat berättelser från verksamheter under det första året med covid-19.

Kontakt

Rebecca Fredriksson

Kommunikationsdirektör