100 år på Wik

Region Uppsala firar 100 år på Wik och vi bjuder in till en folkfest som pågår under hela år 2023. Välkommen att ta del av utställningar, marknader, medeltidsdagarna och många flera roliga evenemang!

Program 

Lunchkonserter

Musik, sång, och lunch samtidigt – ett vinnande koncept! Välkommen på lunchkonsert 16 februari, 23 mars, 13 april,  och 11 maj ute på Wik. Klicka dig vidare till Region Uppsala folkhögskolas webbplats för bokning och mer information kring artisterna. 
Konstinstallation i naturen

Land art i Wikparken 20 maj – 12 november

Möt landskapet genom konstens ögon! Sommaren 2023 intar ett antal utvalda svenska och internationella konstnärer Wikparken med nyskapade platsspecifika konstverk.

Medeltidsdag för skolklasser 2 juni

Ta med din klass på en medeltidsdag på Wiks slott fredagen den 2 juni klockan 10–17. Region Uppsala bjuder på entrén till alla skolklasser! Klicka dig vidare till Wiks slotts webbplats för att läsa mer och boka.

Medeltidsdagar 2–4 juni

Tre dagar fyllda av historiska upplevelser med riddarspel, riddarbröllop, gycklare, vikingaskepp, musikuppträdanden och tidsenlig marknad med mat och servering. Klicka dig vidare för att läsa mer på Wiks slotts webbplats.
Målat porträtt av Gustav Vasa

Föreläsning Gustav Vasas betydelse för Uppsala 4 juni

Välkommen till en föreläsning i Riddarsalen på Wiks slott med historikern Henrik Ågren den 4 juni klockan 14. Fri entré. Läs mer om föreläsningen på Wiks slotts webbplats.
En blombukett med orangea, blå och vita blommor.

Stora jubileumsdagen 18 juni

En familjedag med 100-årsfirande, tårta och en mängd överraskningar. Klicka dig vidare för att läsa mer på Wiks slotts webbplats.
En upplyst scen med en man som spelar trummor på ett trumset.

Onsdagsmusik på Wik 28 juni–23 augusti

Livemusikkvällar i Wiks Trädgårdsbar. Njut av somriga rätter och svalkande dryck till ljuva toner – perfekt avslut på både arbetsdag och semesterdag. Klicka dig vidare för att läsa mer om konserterna på Wiks slotts webbplats.
Man i glasögon som spelar på luta

Konsert med Duo Delarosa 24 september

Duo Delarosa tar oss tillbaka till 1600-talets tonspråk. Duon utgörs av Anders Delin, luta, och Sophie Malmros, sopran. Klicka dig vidare för att läsa mer på Wiks slotts webbplats.

Skördemarknad 24 september

Höstens stora skördemarknadsupplevelse med försäljning av närodlat och hantverk, underhållning och spännande aktiviteter för både barn och vuxna. Klicka dig vidare för att läsa mer på Wiks slotts webbplats.

Gustav Nisbel har tagit fram symbolen för Region Uppsalas 100-årsjubileum på Wik.

Länk till intervju med Gustav
Ett barn som skrattar och lekar med en riddarhjälm

Wik har något för alla

Vill du bada, åka skridskor, gå en kurs eller kanske geocacha? Hitta det du gillar att göra på Wiks slotts webbplats.

Ta dig till Wiks slott med cykel, buss eller bil.

Vägbeskrivning hos Wiks slott

Hitta på sidan