100 år på Wik

Region Uppsala firar 100 år på Wik och vi bjuder in till en folkfest som pågår under hela år 2023. Välkommen att ta del av utställningar, marknader, medeltidsdagarna och många flera roliga evenemang!

Lunchkonserter

Musik, sång, och lunch samtidigt – ett vinnande koncept! Välkommen på lunchkonsert 16 februari, 23 mars, 13 april,  och 11 maj ute på Wik. Klicka dig vidare till Region Uppsala folkhögskolas webbplats för bokning och mer information kring artisterna. 

Grafikutställning 18 februari–2 april

Grafiska sällskapet fyller Wik slotts tornrum med utvalda grafiska verk på temat ”Min borg”. Grafiska sällskapet har funnits sedan år 1910 och har 430 konstnärer knutna till sig. Läs mer på Wiks slotts webbplats.

Wikdag och vårmarknad 20 maj

En fullspäckad dag med marknad som går i vårens tecken. Möt lokala utställare och fynda vårprodukter inför odlingssäsongen. Wiks kulturutbildningar bjuder in till filmvisningar, konstutställningar och uppträdanden. Det ges även information om höstens kursutbud.

Medeltidsdag för skolklasser 2 juni

Ta med din klass på en medeltidsdag på Wiks slott fredagen den 2 juni klockan 10–17. Region Uppsala bjuder på entrén till alla skolklasser! Klicka dig vidare till Wiks slotts webbplats för att läsa mer och boka.

Medeltidsdagar 2–4 juni

Tre dagar fyllda av historiska upplevelser med riddarspel, riddarbröllop, gycklare, vikingaskepp, musikuppträdanden och tidsenlig marknad med mat och servering.
En jordgubbstårta i utomhusmiljö

Stora jubileumsdagen 18 juni

En familjedag med 100-årsfirande, tårta och en mängd överraskningar.

Skördemarknad 24 september

Höstens stora skördemarknadsupplevelse med försäljning av närodlat och hantverk, underhållning och spännande aktiviteter för både barn och vuxna.
Ett barn som skrattar och lekar med en riddarhjälm

Wik har något för alla

Vill du bada, åka skridskor, gå en kurs eller kanske geocacha? Hitta det du gillar att göra.

Ta dig till Wiks slott med cykel, buss eller bil.

Vägbeskrivning hos Wiks slott