100 år på Wik

Region Uppsala firar 100 år på Wik och vi bjuder in till en folkfest som pågår under hela år 2023. Välkommen att ta del av utställningar, marknader, medeltidsdagarna och många flera roliga evenemang!

Program 

Konstinstallation i naturen

Land art i Wikparken 20 maj – 12 november

Möt landskapet genom konstens ögon! Sommaren 2023 intar ett antal utvalda svenska och internationella konstnärer Wikparken med nyskapade platsspecifika konstverk.
Svartvitt ansiktsporträtt av konstnären Ali Ardalan

Konstkuben på Wik 26 augusti – 25 september

Välkommen att uppleva det mobila utställningsrummet Konstkuben med verk av konstnären Ali Ardalan. Konstkuben tar plats vid Region Uppsala folkhögskola på Wik mellan den 26 augusti – 25 september. Vernissage sker den 26 augusti klockan 14.00. Fri entré.

Lunchkonserter

Musik, sång, och lunch samtidigt – ett vinnande koncept! Välkommen på lunchkonsert ute på Wik i höst. Klicka dig vidare till Region Uppsala folkhögskolas webbplats för bokning och mer information kring artisterna. 
Äppelträd i Wikparken

Konstverk i Wikparken

Konstnären Alicja Kwade har fått uppdraget att skapa ett permanent konstverk till Lundaängen på Wik. Konstverket invigs under årets skördemarknad den 24 september.
Fota av en filmduk som visar en pojke med mörkt lockigt hår.

Föreläsning 26 oktober

Möt Emil T Jonsson, Björn Boström och Gabriel Gumucio och hör om deras arbete med att skapa en film av en litterär text. Fri entré. Klicka dig vidare till Region Uppsala folkhögskolas webbplats för att läsa mer.
Fem personer, Uppsala Kammarsolister, sitter på stolar och spelar stråkinstrument.

Konsert med Uppsala Kammarsolister 28 oktober

Välkommen till en konsert i Riddarsalen på Wiks slott med Uppsala Kammarsolister, en stråkensemble i världsklass som består av några av Sveriges främsta musiker. Fri entré. Klicka dig vidare till Wiks slotts webbplats för att läsa mer om konserten.

Gustav Nisbel har tagit fram symbolen för Region Uppsalas 100-årsjubileum på Wik.

Länk till intervju med Gustav
Ett barn som skrattar och lekar med en riddarhjälm

Wik har något för alla

Vill du bada, åka skridskor, gå en kurs eller kanske geocacha? Hitta det du gillar att göra på Wiks slotts webbplats.

Ta dig till Wiks slott med cykel, buss eller bil.

Vägbeskrivning hos Wiks slott