Wikdagen 20 maj

Lördag den 20 maj klockan 11–16 lever hela Wikområdet upp när Wiks slott och Region Uppsala folkhögskola gemensamt bjuder in till en dag fylld av inspiration med vårmarknad, konstutställningar och uppträdanden. Fri entré.

Vårmarknaden är ett bra tillfälle att handla allt från plantor, fröer, fruktträd och buskar till redskap till trädgården.

Marknaden vänder sig till alla trädgårdsintresserade med temat ”Väck upp din trädgård” och kommer att bestå av ett 50-tal utställare. Förutom trädgårdsprodukter kommer det även att finnas lokalproducerad mat och hantverk till försäljning. Du får också inspiration inför grillsäsongen.

Lunchservering och trädgårdsbar är öppen hela dagen. 

Inspirationsföreläsningar

Välkommen att delta på spännande föreläsningar med flera specialister inom området trädgård. Du får bland andra möta Maj-Lis Petterson som är och känd från ”Odla med Radio P1” och Tomas Lagerström som är växtexpert och landskapsarkitekt. 

Datum, anmälan och program

Föreläsningarna sker 20 maj. Varje föreläsning är 45 min lång och kostar 75 kr per föreläsning. Förköp din biljett via mejl eller i receptionen i Stenhuset på Wiks slott 20 maj.

12:15 – 13 Spännande och odlingssäkra träd och buskar med Tomas Lagerström.

13:15 – 14 Odlingstips inför våren och sommaren med Maj-Lis Pettersson.

14:15 – 15 Läckra buskar och klätterväxter med Tomas Lagerström.

15:15 – 16 Trädgårdens glädjeämnen och objudna gäster med Maj-Lis Pettersson.

Mer om dagens föreläsare

Tävla i grillning

Under marknaden kommer restaurangen att öppna upp för grillsäsongen där olika leverantörer får visa upp sina grillar och tipsa om sina bästa grillknep. Det kommer finnas möjlighet att testa grillarna och att lära dig hur du lagar den bästa BBQ-såsen.

Du får även vara med och tävla i "Grillning". Tävlingen går ut på att du får en så kallad "mysterybox" som innehåller hemliga råvaror som du ska laga en god grillmåltid av, du bedöms av en jury.

På plats kommer det att serveras grillad mat och fika av olika slag.

Kontakt

Wiks slott

Region Uppsala folkhögskola