Art of spectra – dansupplevelse

En dansupplevelse där filmiskt uttryck och kraftfull koreografi tänjer på gränserna för fysikens lagar och skapar en förtrollande scenkonst som både inspirerar och underhåller.

Med över 50 dansverk bakom sig har Art of spectra gjort sig kända för deras förmåga att både sporra och underhålla sin publik med hjälp av ett närmast filmiskt uttryck. Med en såväl finstämd som kraftfull koreografi utmanar och tänjer den internationella ensemblen på fysikens lagar.

I verket Disorder finns alltid ögonblick av nerv närvarande och ett skyddsnätsfritt risktagande i en korsbefruktning av rörelse och visuell konst.

Tid och plats

Föreställningen visas den 25 mars klockan 19 på Uppsala konsert och kongress. Längd på föreställningen är 55 minuter.

Biljettpriset är ordinarie: 150 kr, student/ungdom: 115 kr.

Boka biljett (Tickster)

Om koreografen Peter Svenzon

1998 startade koreografen Peter Svenzon danskompaniet Art of spectra och har sedan dess skapat flertalet verk för det egna kompaniet såväl som för institutioner. Hans verk har satts upp av nationella och internationella teaterar och operahus, bland annat Göteborgsoperans danskompani. Förutom som koreograf verkar Svenzon även som kompositör och art director. Han har dessutom varit anställd som rörelseinstruktör i samarbete med teaterregissörer så som Lars Noren, Vibeke Bjelke m.fl.

Medverkande

Koreografi, regi, kompositör: Peter Svenzon

Text: Falk Richter

Grafik: Katja Reimers

Ljusdesign, videoprogrammering: Robert Jadenfeldt

Scenrum och kostym: Barbacka Sthlm

Dansare: Ulriqa Fernqvist, Samuel Hall, Elin Hestner Olsson, Michael Kelland, Harlan Rust

Foto: Altinell

Vad pressen säger

”Peter Svenzon är känd för sin förmåga att ge danskonsten ytterligare dimensioner, där den berättar och underhåller med sitt filmatiska uttryck. I `Tension ́ överträffar han sitt eget rykte.” NSD

”Efter drygt tjugo år med Art of Spectra är energin i Peter Svenzons koreografier oförminskad. Hans känsla för streetdansen ligger fortfarande som en drivande motor i botten, men i dag förhöjer koreografin uttrycken; Svenzon skapar inte bara starkt tryck i rörelserna utan handskas också subtilt med deras detaljer och skärpa. Det kräver dansare med hög kompetens.” Göteborgs Posten

”Många av de vackraste scenerna är just stillastående och kanske det svåraste dessa skickliga dansare gör. Det här är en dans i vår tid.” Norrbottenskuriren

Föreställningen presenteras av Region Uppsala i samarbete med Uppsala konsert och kongress. Turnerar genom Dansnät Sverige våren 2024.

Kontakt

Eva Forsberg Pejler

Verksamhetsutvecklare dans