Webbinarie: Den barnkonventionella lekplatsen i Bergslagen

Den 17 november klockan 8.30-9.30 är du välkommen att delta i ett 60 minuters inspirationssamtal projektet Den barnkonventionella lekplatsen i Bergslagen.

Webbinaret ingår i en samtalsserie om gestaltad livsmiljö och fokuserar på hur arkitektur, form och design på olika sätt formar samhället och invånarens vardag och hur de kan bidra till att lösa samhällets utmaningar.

I detta samtal gästas vi av Jelena Rundqvist, projektledare och konstnär, och Jenny Berntsson, konstnär. Här berättar de om sitt pågående arbete inom projektet Den barnkonventionella lekplatsen (DBKL) i Bergslagen.

DBKL är ett treårigt medskapande projekt, som under processledning av konstnärer utvecklar lekplatser tillsammans med barn. DBKL utgår från Barnkonventionens krav på barns delaktighet i miljöer och frågor som angår dom.

Projektet leds av Konstfrämjandet Bergslagen i samverkan med Örebro kommun, Kumla kommun och Örebro Bostäder

Mer information om Gestaltad livsmiljö

Anna Holmbom