Skriva filmmanus - en kurs för dig som vill utveckla din kortfilmsidé

Bär du på en kortfilmsidé du vill utveckla eller är du intresserad av att skriva filmmanus och har redan skrivit några? Då är detta är en kurs för dig! Kursen ges under tre måndagskvällar och är ett perfekt tillfälle för dig som vill bli inspirerad till att utveckla din kortfilmsidé och vässa ditt manus.

Kursen består av tre delar, varav den första är en inledande gratis föreläsning öppen för alla. Här lär du dig om allt från berättargrepp och dialog i kortfilm till bildberättande och stil. Vid de två återstående workshops (IRL) får du utveckla din egen idé till ett kortfilmsmanus där gruppdiskussioner varvas med individuell feedback från kursledaren. Du som deltagare får gärna vara aktiv vid varje tillfälle med att ge och ta emot feedback i ett tillåtande forum. Inför den första workshopen ska du lämna in din filmidé som kort synopsis eller första manusutkast senast den 23 maj.

Om kursledaren

Johan Brännström grundade distansutbildningen Filmmanusskolan 2005 och driver nu Filmmanuskurser Online (https://filmmanuskurser.com). Han har även hållit i workshops och seminarier inom filmberättande, skrivit flera filmmanus och bland annat varit verksam i Hollywood. Han har skrivit två hyllade spänningsromaner, ”Feber” och ”Röd signal” och är aktuell med den tredje delen i samma serie, ”Ingen ska skonas”.

Varmt välkomna!

 

Praktiskt inför manuskursen

Dag: måndagar 2 maj, 30 maj, 20 juni 2022

Tid: Ges digitalt vid första tillfället, sedan två workshops IRL på plats i Regionens hus i Uppsala kl. 17.30-19.30

Maxantal: 8 personer. Först till kvarn!

Kostnad: 300 kr exklusive moms för två workshops. Anmälan är bindande. 

Anmälan till louise.bown@regionuppsala.se eller 070-598 62 85 senast 22 april. Har du frågor är det bara att höra av sig.

OBS! Första tillfället den 2 maj - Föreläsningen om ”Kortfilmens grunder” - är öppen för alla (gratis). Öppet antal deltagare. Anmälan krävs för att få länken.

Workshops 1+2 för max 8 personer, hålls den 30 maj och den 20 juni. Dessa workshops medför en kostnad för anmälda deltagare, se ovan.

Kontakt

Louise Bown

Verksamhetsutvecklare film

Hitta på sidan