Manusworkshop i Gryts skärgård

Den 10-14 augusti anordnas en fyra dagar lång workshop på Håskö i Gryts skärgård. Workshoppen riktar sig till manusförfattare och skrivande regissörer.

Kursledare är manusförfattaren Karin Arrhenius, som bland annat skrivit manuset till Händelser vid vatten. Region Uppsala kan som partner i Archipelago Script Lab erbjuda plats på denna workshop som arrangeras av Film i Öst. Totalt deltar sju projekt i programmet. 

Archipelago Script Lab genomförs nu för sjätte året i rad och har som ambition att kompetensutveckla i storytelling. Fokus ligger på manusbaserad fiktion och hybridfilm där alla genrer är välkomna.

Boende

Som deltagare bor du i en enkel stuga med utedass och mindre kök. Du lagar delvis din egen mat, men vissa måltider äts gemensamt. På ön går korna lösa och i alla riktningar breder den vackra östgötska skärgården ut sig. Bastu och havsbad varje kväll. I denna vackra natur arbetar du med din egen filmberättelse.

Innehåll

Fokus under dagarna är eget skrivande, handledning med feedback och nätverkande med andra författare.

Ett populärt moment under dessa dagar, vid sidan av huvudspåret, är Blicken. Här söker vi input från någon annan yrkesgrupp i filmproduktionen. Det kan vara en aktuell filmfotograf eller en rutinerad skådespelare eller någon annan yrkesfunktion där manus är en del av arbetsprocessen. Detta momentet sker vanligtvis digitalt.

Kostnad

Archipelago Script Lab är avgiftsfritt. Resa och boende ingår, men räkna med lite fickpengar och matkostnader. En del av maten tar du med till ön själv. Information om detta får du om du blir antagen.

Vem kan söka?

Du kan söka om du bor i någon av regionerna som är med i samarbetet. Som boende i Uppsala län kan du som är över 18 år söka, se nedan. Som manusförfattare är du i en process med ditt manus för kort eller lång fiktion. Vi välkomnar alla genrer; drama, komedi, skräck, action, barnfilm. Vi tänker oss att du skrivit kortfilm tidigare eller har motsvarande erfarenhet. Region Uppsala har ingen övre åldersgräns för att söka, men du definierar dig som en filmskapare i utveckling.
(Om ni är två som samarbetar i samma projekt, manusförfattare, regissör eller producent, kan det finnas möjlighet att båda deltar under dagarna. Nämn i så fall att ni önskar detta i ansökan.)

Ansök senast 25 maj om du bor i Uppsala län

Du söker med synopsis eller treatment om du arbetar med längre format och lägger till manus om du söker för kortfilm. I konceptbeskrivning eller text om din filmidé beskriver du var du befinner dig i processen eller utvecklingen. Motivera gärna din ansökan med tankar om vad du behöver utveckla och vad du kan tänka dig att vinna på att delta i workshopen. Bifoga även cv och länk till tidigare filmer för att ge oss en bild av vem du är och var du befinner dig i din utveckling som filmskapare. 

Mejla din ansökan senast 25 maj. Märk mejlet "HÅSKÖ 2023".

Workshopen är ett samarbete mellan Film Stockholm, Region Uppsala, Film i Skåne, Film i Dalarna, Filmregion Sydost, FilmCloud/Västra Götaland och Film i Öst arrangerar Archipelago Script Lab med stöd av Svenska Filminstitutet.

Kontakt

Louise Bown

Verksamhetsutvecklare film