Manusworkshop i Gryts skärgård

Är du manusförfattare eller regissör i Uppsala län kan du ansöka om att kostnadsfritt delta i Archipelago Script Lab. Det är en kreativ workshop i Gryts skärgård.

Praktisk information

Den fyra dagar långa workshopen riktar sig till manusförfattare och regissörer. Totalt sex stycken projekt deltar i kursen. Du söker i den region du är bosatt i (se längst ner deltagande regioner).

Kursen hålls på Håskö, en ö i Gryts skärgård som ligger i Valdemarsviks kommun. Som deltagare bor du i en enkel stuga med utedass. Stugorna är utrustade med kök och du lagar din egen mat med undantag för några måltider som vi lagar tillsammans. Det finns bastu, havsbad och slingor att promenera eller springa.

På ön går lösa kor och i alla riktningar breder den östgötska skärgården ut sig. I denna osannolikt vackra natur arbetar man med sin egen filmberättelse med återkommande feedback.

Om kursledaren

Petra Revenue, författare och regissör är årets kursledare. Petra är huvudlärare på ALMA:s manusutbildning och undervisar i manus även i många andra sammanhang.

Alla genrer välkomna

Det finns också tid under kursens gång att skriva på ditt projekt. Du förväntas alltså skriva då du inte sitter i handledning. Du söker med synopsis, treatment och/eller manus, beroende på var du är i din process. Vi välkomnar alla genrer: drama, komedi, skräck, action, barnfilm. Genom åren har vi sett en blandad kompott av kortfilm, långfilm, tv-serier och även animerat.

I momentet BLICKEN möter deltagarna en gäst som under en timme presenterar sin metod och sina tankar kring filmmanus. Det kan vara en skådespelare, producent eller annan yrkesfunktion.

Ansökan

Ansökan för 2022 är stängd.

Workshopen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet. Samarbetspartners är Film Stockholm, Region Uppsala, Film i Dalarna, Film i Skåne, FilmCloud och Film i Öst. Kursen är avgiftsfri men du måste vara bosatt och verksam i Uppsala län.

Kontakt

Louise Bown

Verksamhetsutvecklare film