Vi vill belöna dig som styr åt rätt håll

Känner du till en organisation som styr alla åt rätt håll eller är det kanske någon som växlar upp när andra bromsar in? Utmärkelsen "Årets cykelprestation 2021" hyllar personer, projekt eller organisationer som under 2021 gjort cykelfrämjande insatser i Uppsala län.

Nu är det dags att nominera till ”Årets cykelprestation 2021” - självklart kan du nominera ditt projekt, din organisation eller dig själv för en cykelfrämjande insats.

Vad kan en cykelfrämjande insats vara då?

Nästan vad som helst som främjar cyklande; en ny cykelparkering, en cykelkurs för vuxna, en grupp som cyklar med barnen till skolan, ett initiativ som tar seniorer på cykelutflykt, ett cykelgarage, en person som med små medel gjort något stort för cyklingen eller ett modigt beslut som gett förutsättningar att utveckla cykling i Uppsala län. Inget är för litet, inget är för stort.

Vinnaren koras under Cykelforum 2022 och juryn består av ledamöter från Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden.

Välkommen med din nominering senast den 15 september.

Nominera till Årets cykelprestation 2021

Vinnare av Årets cykelprestation 2020

Vinnare av årets cykelprestation 2020 är Björn Engström och Cykelfrämjandet i Uppsala.

Motiveringen lyder: "Björn Engström och Cykelfrämjandet i Uppsala har uppmärksammat cykeln och dess förutsättningar i Uppsala. Björn är en riktig eldsjäl som var med och återuppväckte Uppsalakretsen 2012 och tagit initiativ i linje med cykelstrategins mål. Cykelfrämjandet i Uppsala har sedan dess varit en aktiv del av dialogen i exempelvis kommunens cykelråd.

Ett av Björns initiativ är kurser för att lära vuxna cykla och sedan starten har cirka 200 personer deltagit, framför allt vuxna invandrarkvinnor."

Vinnare av Årets cykelprestation 2019

Priset gick till Uppsala cykelförening med motiveringen: ”Uppsala cykelförening bidrar genom sitt arbete konkret till att bredda användningen av cykel som transportmedel genom att driva en pool av lastcyklar och cykelkärror. En praktisk insats som genom att kombinera cykel med delningsekonomi bidrar till ett mer hållbart Uppsala län.”

Kontakt

Annika Kieri

Utvecklingsstrateg