Information om covid-19, coronaviruset

Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, behöver hjälpas åt för att förhindra smittspridningen av covid-19.

Råd för att minska smittspridningen

Tillsammans bromsar vi smittan. Genom att följa de nationella råden tar du ditt ansvar för att skydda dig själv och andra och därmed minska smittspridningen.

Råd för att minska smittspridningen (1177.se)

Lokala rekommendationer

Förlängda lokala rekommendationer i Region Uppsala för att förhindra smittspridning av covid-19.

Rekommendationerna gäller fram till 2021-05-17.

Aktuellt om vaccination för Uppsala län vecka 18

Uppdateras torsdagar

  • 95 000 personer har hittills fått sin första dos vaccin mot covid-19.

  • Just nu är det många som ringer för att tidigarelägga sin andra dos av Astra Zenecas vaccin. Det är bra om du kan du logga in på 1177.se för att själv omboka din tid. Läs mer om hur du gör på 1177.se.

  • 5 maj börjar Region Uppsala kalla till vaccinationer i fas 4, i och med att brev skickas till gruppen 50–59-åringar, som kommer att börja vaccineras sista veckan i maj.

  • Bokningen för nästa åldersgrupp i fas 4, personer födda 1972–1976, beräknas öppna kring den 1 juni. De kommer då att kunna boka sin egen vaccinationstid, i första hand genom att logga in på 1177.se.

Nulägesbild covid-19 Region Uppsala

För en sammanfattning av det aktuella läget i Region Uppsala rekommenderar vi att följa våra webbsända presskonferenser.

Vi publicerar statistik helgfria dagar, måndag till fredag.

CRUSH covid - följ utvecklingen av pandemin i Uppsala län

Se utvecklingen av covid-19 pandemin via kartor och trender på kommun- och stadsdelsnivå för Uppsala län. CRUSH Covid är ett forskningsprojektet och ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala Universitet.

Andra myndigheter

Folkhälsomyndigheten.se 

Folkmyndighetens regelbundna uppdatering om coronaviruset, covid-19.  

Krisinformation.se  

Hemsida med samlad krisinformation från statliga myndigheter. 

Ett år med pandemin

Den 27 februari 2020 bekräftades det första covid-19-fallet vid Akademiska sjukhuset. Sedan dess har pandemin varit en del av allas vår vardag. Vi har samlat berättelser från vården kring hur de upplevt verkligheten med covid-19. Se filmen "Ett år med covid-19" här.