Ny satsning med danssommarjobb i Tierp

För första gången har ungdomar från Östhammars kommun och Tierps kommun haft möjlighet att söka sommarjobb som dansare. Nu är ungdomarna på plats i Kulturhuset Möbeln fram till den 1 juli för att prova på jobbet som professionell dansare och för att skapa en dansföreställning.

Danssommarjobbet är ett samarbete mellan Tierps kommun, Östhammars kommun och Region Uppsala. Syftet är att erbjuda ungdomar en möjlighet att testa på arbetet som dansare under tre veckor på sommarlovet. Projektet leds av koreografen Melody Sheikh.

– I år kommer vi att jobba med att skapa en dansföreställning som heter Gränslöst. Det är en föreställning om att våga. Den handlar om att tänja gränser och vidga sina vyer. En föreställning om att utmana och utmanas, säger Melody Sheikh.

Melody Sheikh är utbildad vid Balettakademien i Stockholm. Hon arbetar som frilansande dansare och koreograf och jobbar med flera olika aktörer i landet. Bland annat har hon arbetat med Gottsunda Dans & Teater, Lotta Gahrton, Minna Krook Dans och Uppsala stadsteater. Melody har sin bas i Uppsala och har lång erfarenhet av koreografiska projekt av och med ungdomar och har tidigare drivit danssommarjobbet i Uppsala under tre år.

– När jag var 16 år var jag själv med och danssommarjobbade i Uppsala. Det var en fantastisk erfarenhet och inblick in i dansarlivet!, säger Melody Sheikh.

Dansföreställningar

Föreställningen Gränslöst kommer att visas utanför Kulturhuset Möbeln onsdagen den 30 juni kl. 11.00 och 12.30.

Danssommarjobb i Uppsala också i år

I Uppsala sommarjobbar nu ungdomar som gått ut åk 9 i Uppsala kommun som dansare under ledning av dansaren och koreografen Catarina Zarazua Mujo. Tillsammans arbetar de med dansföreställningen Celebration som har premiär den 30 juni på Forumtorget i Uppsala. Danssommarjobbet i Uppsala har ägt rum under många år och drivs av Region Uppsala i samarbete med Uppsala kommun.
Läs mer om danssommarjobbet i Uppsala.

Melody Sheikh, koreograf,
melody.sheikh@gmail.com, 073-526 18 17

Louise Magnusson, kultursekreterare, Tierps kommun, louise.magnusson@tierp.se, 0293-21 83 36

Eva Forsberg Pejler, danskonsulent, Kulturutveckling, Region Uppsala, 070-390 62 62, eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se