Sök danssommarjobbet senast 9 mars!

Du som går i årskurs 9 och är folkbokförd i Uppsala kommun har en unik möjlighet att prova på yrket som professionell dansare. Danssommarjobbet arrangeras årligen under tre sommarlovsveckor i början av sommaren.

Danssommarjobbet-2020-640px.jpg
Bild från Danssommarjobbet 2020.

För dig i årskurs 9

Danssommarjobbet riktar sig till ungdomar i åk 9 som älskar att dansa och vill prova på yrket som dansare. Tillsammans med en professionell koreograf arbetar dansarna fram en föreställning som visas upp i slutet av projektet på offentlig plats i Uppsala. Arbetsdagarna är uppbyggda likt hur ett professionellt danskompani arbetar – uppvärmningsklass, repetitioner och slutligen föreställningar. Det är bra om du som söker har någon form av tidigare dansvana - alla dansstilar välkomnas. Projektet är ett samarbete mellan Kulturutveckling vid Region Uppsala och Uppsala kommun.

Årets danssommarjobb

Danssommarjobbet pågår vecka 24, 25 och 26 2021 och genomförs utomhus samt i danssalarna på Björkgatan 26 i Uppsala (i gamla Bolandgymnasiets lokaler). Som dansare behöver du kunna närvara alla tre veckorna för att medverka i projektet. Årets föreställning heter "Celebration" och koreograferas av Catarina Zarazua Mujo. Danssommarjobbet 2021 kommer främst att utgå ifrån olika Streetdance-stilar, men vi söker dansare inom alla dansstilar och med olika typer av dansbakgrund. Du behöver alltså inte ha dansat Streetdance/Hip hop innan utan söker med ett videoklipp inom din egen dansstil - läs mer nedan.

Ansökan och audition

Årets audition till Danssommarjobbet genomförs digitalt och görs i två steg:

Steg 1: Skriftlig ansökan - Uppsala kommun. Gör din ansökan via  https://www.uppsala.se/sommarjobb senast tisdag 9 mars. Ange att du söker Danssommarjobbet, beskriv dina danserfarenheter och varför just du ska få jobbet.

Steg 2: Videoansökan - Region Uppsala. Skicka in en presentationsvideo av dig själv samt en film när du dansar senast torsdag 11 mars.

Läs mer om hur du ansöker och gör en videoansökan på www.regionuppsala.se/danssommarjobbet.

Kontakt