Focus filmfestival

Focus är en av landets nitton regionala filmfestivaler för ung film och är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, SM i ung film. Du som är mellan 16-26 år och tillhör Uppsala län kan delta. Lämna din film senast 22 augusti.

Bild på logga Focus filmfestival.

Gör din egen film i sommar och delta i Focusfestivalen

Den 31 augusti är det Focusfestivalen som är en regional tävling för dig 16-26 år som gillar att skapa film. Vinnarna går sedan vidare till Novemberfestivalen som är en nationell tävling.

Lämna ditt bidrag senast 22 augusti

Här i Uppsala län vill vi uppmuntra dig som är intresserad av att göra film att delta i Focusfestivalen. Eller har du redan gjort en film som du vill skicka in? Filmen som du skickar in ska vara producerad 2020 eller 2021. Har du ingen film på lager, passa på att göra din film i sommar! Senast den 22 augusti vill vi ha ditt bidrag. En jury går sedan igenom alla filmer och utser vinnare i två olika åldersklasser. Under festivalen 31 augusti får vi se vinnarna. 

Du kan göra en film i den genre som passar dig - det kan vara en dokumentär, en animation, drama, thriller, komedi eller annan typ av film. 

Vi har förlängt ansökningstiden från fredag 20 augusti till söndag 22 augusti.

Tävlingsregler för Focus filmfestival 2021

Läs mer om regler här!

Din film till Focusfestivalen 2021

Anmäl dig och skicka in här!

Kontakt

Louise Bown

Verksamhetsutvecklare film