Konstkuben i Öregrund 2021

Konstkuben är ett mobilt utställningsrum som ska ge länets invånare möjlighet att uppleva samtidskonst. Genom Konstkuben får fler tillgång till nya utställningsscener och möten med konstnärer verksamma i länet. 2021 var Konstkuben i Öregrund där konstnären Christopher Long visade installationen The Lightness of Concrete in the Face of it All.

Årets konstnär är Christopher Long  

Den 5 juni kommer den turnerande Konstkuben till Öregrund där Uppsalabaserade konstnären Christopher Long (f. 1982) visar installationen The Lightness of Concrete in the Face of it All.

Temat för årets konstkub är Återväxt och det är ett tema som Christopher ofta återkommer till i sitt måleri genom bilder som har sitt ursprung i naturen eller inomhusmiljöer. I sitt konstnärliga arbete undersöker Christopher våra föreställningar av hur något ser ut i relation till det fysiska objektet framför oss. Genom att leka med färgval och mönster i en bildvärld som hämtar mycket inspiration från naturen, uppmanar Christopher betraktaren att fylla måleriet med sina föreställningar av det man ser och skapa sin egen upplevelse av verket.

Om konstverket

I installationen The Lightness of Concrete in the Face of it All inspirerades Christopher av en förfallen sommarstuga där naturen tagit vid när människorna lämnat. Växtligheten har tagit över. Verket beskriver Christopher som en reflektion över det ständigt föränderliga i landskapet runt oss.

Om konstnären

Christopher Long är uppvuxen i New York och läste sin kandidat i konst på School of Visual Arts i New York. Sedan han kom till Sverige har han tagit en master i fri konst på Kungliga Konsthögskolan Stockholm och har hunnit med flera utställningar lokalt som nationellt. Han ställde senast ut på  Kulturhuset Möbeln 2020 med utställningen Gräs, gräset, gräsen. Christopher är välrepresenterad i offentliga konstsamlingar i flera kommuner och regioner och fick Uppsala kommuns stipendium för kulturarbetare 2016.

Om konstkuben

Konstkuben är ett mobilt utställningsrum vars funktion är att föra ut samtidskonst i Uppsala län genom att aktivera platser med aktuella ämnen och ge invånarna tillgång till nya utställningsscener och möten med konstnärer verksamma i länet. Konstnärernas Riksorganisation Uppsala län och Region Uppsala driver projektet och i år i samarbete med Östhammars kommun.

Tid och plats

Tid: 5 juni – 5 juli

Plats: Konstkuben kommer stå vid kajen vid gästhamnen i Öregrund, Östhammar.

Konstnärlig ledare för Konstkuben 2021 är Eva Björkman. 

Vernissage lördag den 5 juni klockan 13.00 

Cecilia Linder, ordförande i Region Uppsalas kulturnämnd invigde utställningen. Närvarande var också Peter Källman, kulturstrateg på Östhammars kommun, Eira Langaas, konstkonsulent på Region Uppsala, Eva Björkman, konstnärlig ledare och Christopher Long, konstnären bakom årets Konstkub.

Konstnärssamtal med  Christopher Long

Varmt välkomna! 

 

Konstkuben 2021 i Öregrund.

Här finns den!

Kontakt

Eira Langaas

Verksamhetsutvecklare konst