Boka tid för att slippa långa köer vid vaccination mot covid-19

Det är långa köer till drop-in för vaccination mot covid-19. Det finns gott om lediga tider att boka.

Läs mer och boka tid på 1177.se.

Litteraturkarusellen

Litteraturkarusellen skapar möten mellan allmänheten och aktuella författare på folkbibliotek i länets alla kommuner. Författarbesöken genomförs i samarbete mellan Region Uppsala, kommunerna i länet och de deltagande författarna. Litteraturkarusellen är subventionerad av regionen och medfinansierad av kommunerna i länet.

Under hösten 2021 genomförs de författarbesök som inte blev av hösten 2020 och våren 2021 på grund av covid-19. Författarna som deltar är Susanna Alakoski, David Thurfjell, Simon Häggström och Ulrika Knutson.

Om Susanna Alakoski

Med Londonflickan fortsätter Susanna Alakoski sin svit med romaner om kvinnors liv, arbete och längtan under nittonhundratalet. Det är en berättelse om arbete, kärlek och vänskap där vardagsliv och världspolitik är trådar i samma väv. Välkommen till detta författarbesök, där Susanna Alakoski berättar utifrån sin nya bok.

Foto: Sara Mac Key

 

Om David Thurfjell

Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land. Medlemstalen i de religiösa församlingarna sjunker. Samtidigt söker sig allt fler svenskar ut i naturen för att hitta en plats för kontemplation. Är naturen svenskarnas nya religion och hur blev den i så fall det? Välkommen till biblioteket för att höra David Thurfjell teckna den svenska naturkärlekens religionshistoria. Granskogsfolk är en berättelse om vår relation till den natur som vi älskar men samtidigt ständigt söker dominera eller fjärma oss ifrån. 

Foto: Magnus Liam Karlsson

Om Ulrika Knutson

Elin Wägner var en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet, framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och Pennskaftet. Hon utmanade sin samtid, och ville att kampen för rösträtten, freden, kärleken och miljön skulle gå före allt annat.

Journalisten, författaren och välkända radiorösten Ulrika Knutson har skrivit en kritikerhyllad biografi över Elin Wägner, och det är ett modernt porträtt som tar fasta på hennes mer okända sidor. Välkommen till detta författarbesök på biblioteket, där Ulrika Knutson berättar utifrån sin nya bok.

Foto: Sören Håkanlind

Om Simon Häggström

Kriminalinspektör Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad, Flickorna som sprang och I skuggan av sektor 5. Han arbetar som polis specialiserad på människohandel för sexuella ändamål i Människohandelsgruppen vid Nationella Operativa Avdelningen (tidigare Rikskriminalpolisen).

Utifrån sina böcker talar Simon om de människor som han och hans kollegor möter: bland annat om alla de män som köper kvinnor, om hänsynslösa människohandlare som driver sin verksamhet i Stockholms undre värld, om det stora antalet kvinnor som förs in och ut ur Sverige varje år för att säljas i lägenheter och på hotellrum och om dessa människors drömmar om ett bättre liv. Kom till biblioteket och lyssna på när Simon berättar om och ger oss inblick in i en värld som få människor har någon kunskap om.


Foto: Ola Axman

 

Turnéplan hösten 2021

Kontakt

Stefan Eurenius

Verksamhetsutvecklare litteratur