Kurs i att skriva kortfilmsmanus

Bär du på en filmidé du vill utveckla eller är du intresserad av att skriva filmmanus och har redan skrivit några? Då är detta är en kurs för dig! Kursen ges digitalt under fyra onsdagskvällar och är ett perfekt tillfälle för dig som vill bli inspirerad till att utveckla din filmidé och vässa ditt manus

Om kursen

Kursen består av fyra delar, varav den första är en inledande gratis föreläsning om ”Kortfilmens grunder, struktur och karaktärer” som är öppen för alla. Här lär du dig mer om berättargrepp och dialog i kortfilm och om bildberättande och stil. De tre återstående kursdelar hålls som digitala workshops som varvar gruppdiskussioner med individuell feedback. Du som deltagare får gärna vara aktiv vid varje tillfälle och ge och ta emot feedback i ett tillåtande forum. Dessutom får du uppgifter att utveckla din filmidé och manus mellan gångerna. Inför den första workshopen ska du lämna in din filmidé som en kort synopsis eller ett första kort manusutkast senast den 14 maj.

Om kursledaren

Johan Brännström grundade distansutbildningen Filmmanusskolan 2005 och driver nu Filmmanuskurser Online (https://filmmanuskurser.com). Han har även hållit i workshops och seminarier inom filmberättande, skrivit flera filmmanus och bland annat varit verksam i Hollywood. Förra året debuterade han som författare med den hyllade spänningsromanen ”Feber”.

Varmt välkomna!

 

Praktiskt inför manuskursen

Dagar: onsdagar 28 april, 26 maj, 16 juni, 25 augusti 2021
Tid och plats: Ges digitalt 17.30-19.30
Maxantal: 12 personer. Först till kvarn!
Kostnad: 300 kronor exklusive moms för tre workshops.
Kursen kan omfatta olika nivåer då det är möjligt att dela in gruppen i digitala smårum.

Anmälan är bindande.

Anmälan senast 16 april till:
E-post: louise.bown@regionuppsala.se
Telefon: 070-598 62 85 

Kontakt

Louise Bown

Verksamhetsutvecklare film