TESTSIDA

Testar nyhetslistning

Kurs i storytelling på Wiks folkhögskola

2021-01-07
Wiks folkhögskola startar en ny tremånaderskurs i storytelling. Kursen passar dig som vill berätta och få verktyg att förmedla dina berättelser.

Ansökan till ny yrkeshögskoleutbildning till tolk är öppen

2021-01-07
Wiks folkhögskola startar i mars en yrkeshögskoleutbildning till kontakttolk i språken arabiska, somaliska och tigrinja.

Dansfilm om mötet med fiktion och hypnos

2020-12-18
Den 30 december startar visningen av dansfilmen NREM Del 1: K-Complex på sociala medier. Filmen dokumenterar dansföreställningen med samma namn som ägde rum på Uppsala konstmuseum i höstas. Föreställningen, med koreografi av Nicole Neidert, är ett samarbete mellan Uppsala konstmuseum och danskonsulenten vid Region Uppsala.

Ny kartläggning av bild- och formkonstnärernas villkor i Uppsala län

2020-12-17
Under hösten har Kultur och bildning låtit göra en kartläggning av de professionella bild- och formkonstnärernas villkor och förutsättningar i Uppsala län. Uppdraget gick till konsulten Lena Uhlander, TYP Kulturkapital, som nu presenterar resultatet av kartläggningen i en rapport.

Open call för konstnärer i Uppsala län - Utställning i och utanför Möbeln i Tierp

2020-12-16
Tierps kommun, Region Uppsala och Konstfrämjandet Uppland samarbetar kring en temporär utställning på temat Lust och allvar.

Kulturnämnden i Region Uppsala tar nästa steg i omstarten av folkhögskolan

2020-12-15
Kulturnämnden har fastställt verksamhetsplanen för Region Uppsala folkhögskola 2021, planen innehåller satsningar för att nå nya målgrupper i hela länet. Bland annat blir det nu också kurser i Heby och Tierp. Till hösten 2021 kommer även en nystart för de långa estetiska kurserna att göras på Wik.

Region Uppsala söker koreograf och projektledare för Danssommarjobbet 2021

2020-12-14
Sedan 2002 arrangerar Region Uppsala Danssommarjobbet i Uppsala kommun. Det är ett spännande och annorlunda sommarjobb där ungdomar i åk 9 ges möjlighet att prova på yrket som dansare under tre veckor, från audition till färdig produktion. Nu söker Region Uppsala en ny koreograf och projektledare för uppdraget 2021.

”Utsnitt” – konst från Region Uppsala på Centrum för idrott och kultur i Knivsta

2020-12-08
Måndagen den 14 december öppnar utställningen ”Utsnitt” på Centrum för idrott och kultur i Knivsta. Konstenheten vid Region Uppsala har sammanställt en kollektion med nyinköpta och äldre verk för att visa utvalda delar av den konst som finns i Region Uppsalas olika verksamheter.
Alla nyheter

Kontakt