TESTSIDA

Testar nyhetslistning

K-Complex – dans mellan vakenhet och sömn på Uppsala konstmuseum

2020-10-15
Uppsala konstmuseum och Region Uppsala presenterar dansverket K-Complex den 22 oktober och den 21 november. Verket är del ett av ett större projekt där dansaren och koreografen Nicole Neidert har undersökt den fina linje som skiljer vakenhet och sömn och hur det påverkar kroppars rörelser.

Satsningen på författare fortsätter

2020-10-12
Region Uppsala fortsätter sin satsning på författare i Uppsala län. En av insatserna för kulturskapare inom litteraturens område är mentorskapsprogrammet för författare, där författare möts i ett ömsesidigt lärande.

Urpremiär för unikt dansverk i Karlholmsbruk

2020-09-28
Sedan juni i år har dansaren och koreografen Anna Pehrsson vistats i flera omgångar i Karlholmsbruk för att ta fram ett alldeles nytt och unikt dansverk som utgår från platsen och dess historia. Verket, som är gjort på uppdrag av Region Uppsala och Tierps kommun, uruppförs lördagen den 3 oktober.

Unga skapar - Kulturläger på Wik

2020-09-25
Höstlovslägret är framflyttat till vecka 8 2021 på grund av skärpta råd för Uppsala län i syfte att minska spridningen av covid-19.

Fyra områden ryms i ny inriktning för Wiks folkhögskola

2020-09-24
Kultur, språk, natur och hälsa. Det blir de fyra områdena i Wiks folkhögskolas profil. Det är en mer flexibel inriktning än tidigare, men också en inriktning som skapar plats för nya estetiska utbildningar. Detta beslutade en enig kulturnämnd när de idag antog den nya inriktningen för Wiks folkhögskola.

TAHA - teaterföreställning

2020-09-21
En publik- och kritikersuccé världen över som inte lämnar någon oberörd. I den internationellt prisbelönta föreställningen TAHA får vi följa ett människoöde som börjar i Palestina innan andra världskriget och slutar i London på en poesikonferens ett halvt sekel senare. Föreställningen spelas på Gottsunda Dans & Teater onsdagen den 30 september kl 18.00.

Ædnan - teaterföreställning

2020-09-21
I Ædnan får vi följa tre samiska generationers kvinnor och deras levnadsöden från tidigt 1900-tal till vår tid. Föreställningen spelas på Gottsunda Dans & Teater tisdag 29 september k.l 19.00.

Videogud Retro – sista höstprogrammet

2020-09-18
Videogud Retro är namnet på det sista ordinarie höstprogrammet om fem videofilmer från gruppen bakom Videogud som består av film- och konstkonsulenterna vid Region Gävleborg, Region Uppsala och Region Dalarna (GUD). Detta samarbete har pågått oavbrutet sedan 2006.
Alla nyheter

Kontakt