Danssommarjobbet

Du som går i årskurs 9 har en unik möjlighet att prova på yrket som professionell dansare. Danssommarjobbet arrangeras årligen under tre sommarlovsveckor i början av sommaren.

Årets upplaga

Danssommarjobbet pågår veckorna 25–27 och ungdomarna kommer att träna och repetera i Bolandgymnasiets gamla danssal i Boländerna. Föreställningen kommer även att spelas på äldreboenden, både i Uppsala och i Tierp, som en extra satsning för att nå ut till de äldre under coronapandemin.

Sommarens dansföreställning, VOLYM, handlar om hur dansarna förhåller sig till sin kropp samt till andras utifrån ordet volym. Emelie Englund berättar om föreställningen:

– I föreställningen kommer vi att arbeta med konceptet volym. Hur volym ter sig fysiskt i våra kroppar, ljud och annan materia. Vi använder ordet volym som en utgångspunkt i skapandet av föreställningen där fokus kommer ligga på utforskandet av vad volym kan vara. Kan volym handla om att ta plats? I våra kroppar, i rummet, i livet. Kan dansen, rörelsen, blandas med en vetenskaplig kontext av vad volym är? Vi vill med föreställningen redovisa alla möjligheter volym kan tillföra i rörelse.

Danssommarjobbet kommer att avslutas med offentliga föreställningar på Celsiustorget i Uppsala 1–3 juli kl. 11.30 och 13.00. Smygpremiär äger rum den 30 juni i Tierp, Kulturhuset Möbeln, utanför entrén, klockan 13.00. Alla är välkomna att ta del av föreställningarna!

Projektet drivs av Kulturutveckling vid Region Uppsala i samarbete med Uppsala kommun.

Om att sommarjobba som dansare

Kontakt

Eva Forsberg Pejler

Danskonsulent