Litteraturkarusellen

Litteraturkarusellen är ett läs- och litteraturfrämjande samarbete mellan Region Uppsala och kommunbiblioteken i Uppsala län - en turné där författare och läsare möts på biblioteken i länet. I höst är det författarna Ulrika Knutson och Simon Häggström som turnerar runt till kommunbibliotek i länet.

Profilbild på författaren Ulrika Knutson samt bild på bokomslaget till boken Den besvärliga Elin Wägner. Fotograf: Sören Håkanlind.

Ulrika Knutson har med sig sin nyskrivna biografi Den besvärliga Elin Wägner, om en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet och framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och Pennskaftet. Elin Wägner var långt före sin tid och det kanske är först nu som tiden hunnit ifatt henne.

Simon Häggström är författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom NOA, Nationella operativa avdelningen. Under tio år har han arbetat som polis med inriktning mot prostitution och människohandel. Han har skrivit två uppmärksammade fackböcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade 2019 med Flickorna som sprang och i maj 2020 kom hans senaste bok, I skuggan av sektor 5, den andra fristående delen i serien om människohandelsgruppen.

Kontakt

Stefan Eurenius

Bibliotekskonsulent