Årets cykelprestation

Utmärkelsen kan ges till personer, organisationer eller projekt som har gjort cykelfrämjande insatser som bidrar till att cykelstrategins mål och insatsområden nås. Projektet eller åtgärden ska ha genomförts i Uppsala län under föregående år.

Årets cykelprestation 2020

Nu är det dags att nominera Årets cykelprestation 2020. Priset som hyllar personer, projekt eller organisationer som under 2020 gjort cykelfrämjande insatser i Uppsala län. Självklart kan du nominera din egen organsiation, ditt projekt eller dig själv.

Vad kan en cykelfrämjande åtgärd vara ?

Nästan vad som helst som främjar cyklande: en ny cykelparkering, en cykelkurs för vuxna, en grupp som cyklar med barnen till skolan, ett cykelgarage, en person som med små medel gjort något stort för cyklingen eller ett modigt beslut som utvecklat cyklingen i Uppsala län. Inget är för smått, inget är för stort.

Vinnaren koras under Cykelforum 2021. Jurun består av ledamöter från trafik- och samhällsutvecklingsnämnden och deras beslut är enhälligt.

Välkommen med din nominering

Skriv ner din motivering och dina kontaktuppgifter och skicka till oss på e-post: cykla@regionuppsala.se

Senast den 20 augusti 2021 behöver vi ha ditt bidrag.

Vinnare av Årets cykelprestation 2019

Priset gick till Uppsala cykelförening med motiveringen: ”Uppsala cykelförening bidrar genom sitt arbete konkret till att bredda användningen av cykel som transportmedel genom att driva en pool av lastcyklar och cykelkärror. En praktisk insats som genom att kombinera cykel med delningsekonomi bidrar till ett mer hållbart Uppsala län.”

Kontakt

Annika Kieri

Utvecklingsstrateg