Cykelforum 2020

Flera undersökningar visar att många barn vill cykla till skolan, men att föräldrarna ofta väljer att skjutsa dem med bil istället.  Att låta sitt barn cykla själv eller att cykla tillsammans har dokumenterat positiva effekter. Förutom motionen visar forskning att studieresultaten och välbefinnandet ökar.

Cykelforum 2020 – tema barn och unga

Hur kan vi i Uppsala län bidra till att flera barn och unga börjar använda cykeln mer? Tillsammans behöver vi arbeta med beteendeförändringar och anlägga flera säkra cykelvägar till skolor och fritidsaktiviteter. Med bilfria zoner och sänkta hastigheter för motortrafiken kan fler föräldrar vara trygga i att deras barn kan fånga dagsljuset och upptäcka världen på egen hand.

Dagen bjuder bland annat på:

  • Föreläsare
  • Årets cykelbokslut presenteras
  • Årets cykelprestation 2019 utses
  • Passa på att testa side by side-cykling
  • Nätverka med andra cykelintresserade.
     

Vi anpassar oss efter Folkhälsomyndigheten rekommendationer vilket kan innebära att vi genomför årets cykelforum som webbsändning om restriktioner kring att samla människor kvarstår i september.

Tid och plats

Möbeln, Tierp den 4 september, klockan 10–16. Mingel och förmiddagsfika från klockan 9:30.

Bokningsregler

Dagen är kostnadsfri och lunch ingår. Avbokning senast den 28 augusti 2020 utan avgift, därefter debiteras 500 kronor. Anmälan är inte personlig, vid förhinder finns möjlighet att byta deltagare kostnadsfritt inom respektive organisation.

Varmt välkommen att medverka på Cykelforum!

Johan Örjes (C), ordförande trafik- och samhällsutvecklingsnämnden och Sara Sjödal (C), kommunstyrelsens ordförande, Tierps kommun.

Anmälan Cykelforum 2020

Anmäl dig här

Dokument

Save the date

Kontakt

Cecilia Carlqvist

Infrastrukturstrateg

Catrin Alvinder

Samhällsplanerare