Månadens bok på infoteket i augusti 2020

Infoteket tipsar om böcker och filmer om funktionsnedsättningar och diagnoser. Det här är månadens bok augusti 2020.

Omslag till boken Vidar: en bok om add.

Vidar: en bok om add

Av Kicki Polleryd och Håkan Gidebratt

Vidar är 8 år och på många sätt en helt vanlig pojke. Men i skolan får han ibland problem. Hans tankar far ofta iväg på allt annat än det som har med skolarbetet att göra. Han har ofta svårt att koncentrera sig och orkar bara jobba korta stunder. Särskilt jobbigt är det när det är många ljud, som till exempel i matsalen. Då blir Vidar väldigt trött.

Vidar har något som kallas add. Det gör att han har svårt att koncentrera sig och svårt att komma igång med uppgifter. Innan Vidar fick veta att han har add trodde en del att han var lat och bortskämd. Men så är det inte alls. Vidar behöver bara lite extra hjälp att komma igång och att planera sina uppgifter. Han har svårt att veta hur han ska börja och när han ska sluta. Och han behöver ofta ta paus för att orka. Men om det är något han tycker är riktigt spännande, då kan han koncentrera sig och jobba väldigt bra!

Det här är en bok för dig som vill veta mer om ADD. Den passar bra för barn mellan cirka 6 och 9 år. Men den kan också läsas av vuxna som behöver förstå bättre hur det kan vara att vara barn och ha add. I bokens slut finns även en faktadel om add för vuxna.

Se i infotekets bibliotekskatalog om boken "Vidar: en bok om add" finns inne för utlåning.

Hitta på sidan