Månadens bok på infoteket i juni 2021

Infoteket tipsar om böcker och filmer om funktionsnedsättningar och diagnoser. Det här är månadens bok juni 2021.

Omslag till boken "Nåt trassligt inuti" med Cina Friedner.

Nåt trassligt inuti

Av Cina Friedner

Isas pappa hamnar på sjukhus. Fast inte det vanliga, där man gipsar ben och tar bort blindtarmar, utan ett annat. Ett där man inte får ha skosnören och där alla fönster och dörrar är låsta. Det skrämmer Isa, men samtidigt är det en lättnad. När pappa ligger på sjukhus behöver hon inte vara rädd varje gång hon kommer hem. Rädd att pappa inte ska vara där. Inte vilja vakna mer. Isas pappa lider av depression. Så har det varit så länge Isa kan minnas. Ibland mår han så dåligt att han måste åka till sjukhus. Om det är riktigt illa tar de taxi. Som den här gången.

Ungefär samtidigt händer det otroliga: Isa blir lucia när de lottar i klassen, fast det nog egentligen var meningen att det skulle bli Aisha. Hon är ju ändå den coolaste tjejen i femman. Men nu är det Isa som ska stå längst fram och läsa dikt och få stearin i håret. Men kan pappa komma och kolla? Kommer han att vara tillräckligt frisk?

Nåt trassligt inuti är en skönlitterär berättelse för ungdomar. Om livet på mellanstadiet, med allt vad det innebär av skola, kompisar, konflikter och killar. Med det är också en berättelse om att ha en förälder som är svårt sjuk på ett sätt som inte riktigt går att prata om.

Se i infotekets bibliotekskatalog om boken Nåt trassligt inuti finns inne för utlåning.

Hitta på sidan