Månadens bok på infoteket i oktober 2021

Infoteket tipsar om böcker och filmer om funktionsnedsättningar och diagnoser. Det här är månadens bok oktober 2021.

Omslag till boken Judith och muppskolan

Judith och muppskolan

Ebba Lindholm med flera

När Judiths mamma och pappa berättar att hon ska börja på en annan skola blir hon både arg, rädd och ledsen. Egentligen trivs hon inte så bra i sin gamla skola. Hon har svårt att förstå uppgifterna och känner sig ofta sämst. Och kompisarna är inte alltid så snälla. Men en muppskola!? Det kan väl ändå inte vara rätt!

Men den nya skolan är nog inte så dum ändå. För första gången i skolan känner sig Judith inte sämst. Hon kanske till och med får vara en av de bästa ibland. Här behöver hon inte sitta ensam och hon förstår när läraren förklarar. Och ingen retas. Judith får snart kompisar som hon får följa med hem efter skolan. I nya skolan är alla annorlunda, men det är inget dåligt.

Judith och muppskolan är en berättelse för barn och ungdomar om att börja i grundsärskola. Karaktären Judith baseras på åtta särskoleelevers gemensamma erfarenheter. Tillsammans har klassen författat och bearbetat berättelsen om Judith för att visa att det är okej att ha en intellektuell funktionsnedsättning och att vara annorlunda.

Se i infotekets bibliotekskatalog om boken Judit och muppskolan finns inne för utlåning.

Hitta på sidan