Månadens bok på infoteket september 2022

Infoteket tipsar om böcker och filmer om funktionsnedsättningar och diagnoser. "Adhd på jobbet" är månadens bok i september 2022.

Omslagsfoto. Boktitel och författare.

Adhd på jobbet: Om forskning, hjärnan och strategier

Författare: Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson

Det finns mycket som kan ställa till det i livet när man har adhd. Inte minst i arbetslivet. Men varför kan det vara så svårt att jobba när man har adhd? Adhd behöver inte vara ett hinder i arbetslivet. Med rätt anpassning och kunskap och strategier kan det fungera bra och adhd kan i stället vara en tillgång.

Den här boken syftar till att ge en fördjupad förståelse för hur adhd kan yttra sig i vuxen ålder. I synnerhet i arbetslivet. Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson förklarar hur hjärnan fungerar och vad som gör att vissa saker kan bli så svårt. De går igenom vilken typ av stöd man kan behöva på jobbet och ger tips på verktyg och strategier både för arbetsgivare och arbetstagare.

Adhd på jobbet vänder sig till dig som är arbetsgivare, chef, ledare eller personal inom HR och till dig som själv har adhd och behöver stöd och strategier för ett bättre fungerande arbetsliv.

Se i infotekets bibliotekskatalog om boken finns inne för utlåning på infoteket.