Webbföreläsning: Utmaningar och möjligheter vid dyslexi

Föreläsningen direktsänds 9 september 2020, klockan 18–20.

Du deltar via dator mobil eller surfplatta.

Innehåll

Vad är läs- och skrivsvårigheter och dyslexi, och hur kan det vara att leva med svårigheterna? Hur kan vi tidigt upptäcka läs- och skrivsvårigheter? Hur kan vi kompensera med stöd, studieteknik, hjälpmedel och appar?

Inger Rålenius berättar om dyslexi, om egna erfarenheter, möjligheter och tuffa utmaningar. Inger är socionom/kurator och arbetar som rådgivare vid Skrivknuten på Dyslexiförbundet.

Alla intresserade är välkomna att delta.

Anmälan

Du anmäler dig till föreläsningen hos Dyslexiförbundet. När du anmält dig får du information med e-post om hur du tar del av föreläsningen via din dator.

Anmälningsformulär på dyslexiförbundets webbplats

Ingen deltagaravgift.

Arrangörer

Föreläsningen är ett samarrangemang av Dyslexiförbundet i Uppsala län och Infoteket om funktionshinder, Region Uppsala.

Dyslexiförbundets webbplats

Om Skrivknuten

Skrivknuten är en informations- och rådgivningsverksamhet inom Dyslexiförbundet. De svarar på frågor om läs-, skriv- och räknesvårigheter samt dyslexi och dyskalkyli.

Porträttbild av Inger Rålenius

Bilden visar föreläsaren Inger Rålenius.
Inger är socionom och rådgivare på Skrivknuten.

Läs mer om skrivknuten på Dyslexiförbundets webbplats.

Frågor

Om du har frågor om föreläsningen, skicka e-post till infoteket@regionuppsala.se eller ring 018-611 66 77.

Med anledning av corona-läget

Vi anpassar oss vecka för vecka efter Region Uppsalas riktlinjer. Infotekets evenemang kan därför ställas in eller ändras till annan form under terminens lopp. Du som anmält dig till ett evenemang på infoteket får meddelande med e-post om förutsättningarna ändras.

För webbföreläsningar utan anmälan får du hålla utkik efter eventuella ändringar här på webben.