Schizofreni - Om orsaker, behandling och egna erfarenheter

En kväll som handlar om schizofreni - om orsaker, behandling och egna erfarenheter.

Tid

Onsdag 26 april klockan 18–20.

Plats

Infoteket om funktionshinder
Kungsgärdets center
S:t Johannesgatan 28 D, Uppsala
Karta på Eniro.

Innehåll

När Åsa Konradsson Geukens bror insjuknade i schizofreni lades grunden till Åsas val av karriär. Numera arbetar hon som universitetslektor och är docent i farmakologi vid Uppsala universitet, där hon bedriver forskning inom fältet för schizofreni.

Åsa berättar om hur det var för henne att växa upp med en bror som utvecklade schizofreni och hur det har påverkat henne. Vidare kommer hon att föreläsa om anhörigskap, livskvalitet, stigma samt kort beskriva sin forskning.  

Vi kommer även få ta del av korta berättelser från personer med egen erfarenhet av att leva med schizofreni. Läs om "Levande böcker" nedan.


Åsa Konradsson Geukens

Anmälan

Begränsat antal platser.
Anmäl dig senast 25 april via e-post infoteket@regionuppsala.se 
eller telefon 018-611 66 77.
Ange namn och telefonnummer.

Avgift

Ingen deltagaravgift.

Alla intresserade är varmt välkomna

Levande böcker

Evenemanget genomförs i samverkan med IFS, Intresseföreningen för schizofreni i Uppsala. Föreningen har utbildat medlemmar till att vara Levande bok. Det innebär att den person som är Levande bok berättar i fem minuter om någon situation eller ett kort kapitel om sin erfarenhet av att leva med schizofreni eller psykossjukdom. Därefter får du som lyssnat möjlighet att ställa frågor. IFS deltar under kvällen med tre Levande böcker.

Hitta på sidan