Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Objektspecialist katalog och säkerhetstjänster
Beskrivning av tjänsten
Vår verksamhet
Systemförvaltningsgruppens huvudsakliga uppgift är att förvalta och bidra till utvecklingen av objektets ingående IT-system samt att ge stöd och support till verksamheten. Vi har ett nära samarbete med många andra delar av Regionens organisation som It-avdelningen samt med de andra enheterna under avdelningen säkerhet och beredskap. Våra användare finns inom Region Uppsala samt Regionens privata vårdgivare med avtal.
Region Uppsala använder på pm3 som styrmodell inom systemförvaltning. Digitaliseringen spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Det ställer också höga krav på säkerhet som tillförlitlighet och tillgänglighet. Därför förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög kvalitet.
Enheten katalog och säkerhetstjänster tillhandahåller verksamhetsnära tjänster inom Systemförvaltning. Region Uppsala är inne i en utvecklingsfas gällande digitalisering, informationssäkerhet och e-tjänster vilket enheten är delaktig i och påverkar arbetsuppgifternas inriktning.
Inom enheten katalog och säkerhetstjänster förvaltas idag ett objekt: katalog och säkerhetstjänster (KST). Objektet förvaltar system som regionens HSA-katalog (it- tjänst som innehåller personer/anställda och enheter, befolkningsregister MASTER, SITHS-kort/E-tjänstekort (elektroniska legitimationer på kort), Spärrtjänst (it-tjänst för att dokumentera patienternas begäran att spärra sina journaluppgifter) samt KLASSA ett informations klassificeringssystem.
Ditt uppdrag
Som objektspecialist kommer du att tillhöra en mindre grupp objektspecialister som styrs/leds av en objektledare.
Du kommer bland annat att arbeta med:
- Supportera och felsöka befintliga lösningar inom objektet
- Administrera instruktioner och utbildningar samt utföra utbildningsinsatser.
- Testa och driftsätta nya tillägg och funktioner i systemen
- Testa och kontrollera systemen vid uppdateringar
- Delta i lokala och nationella nätverk
- Delta i objektets arbete med framtida utvecklingsplaner/nya lösningar
- Samordna och leda mindre utvecklingsprojekt
Dina kvalifikationer
För tjänsten ska du ha minst en 3-årig gymnasieutbildning. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. Vi söker dig med utbildning och goda kunskaper gällande systemförvaltning. Du ska vara van vid att arbeta i olika gruppkonstellationer och ska vid behov leda mindre projekt.
Det är meriterande om du har erfarenhet av systemförvaltning inom Regionen. Vi ser positivt på att du har arbetat med något av Ineras IT-system som förvaltas inom objektet och om du har haft tidigare arbete inom större politikerstyrda organisationer som Region Uppsala.
Din kompetens
- Du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kommunicera inom objektet och med dina kontakter i verksamheten.
- Du är självgående och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.
- Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar.
- Du trivs med arbetsuppgifter i en kombination av förvaltning och utveckling.
- Du har en god analytisk förmåga, sätter dig in i komplexa sammanhang där du har förmågan att se helheterna.
- Du är noggrann.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi erbjuder
Urval och intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag! Tjänsten är heltid, tillsvidare. Möjligheter finns att kombinera arbetet på kontoret med hemarbete efter överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Vill du veta mer?
Kontaktinformation enhetschef Suzanne Vinberg 018-611 60 61
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 49 00
Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.
Kontroll mot misstanke- och belastningsregister kommer att göras avseende alla personer som arbetsgivaren har för avsikt att anställa eller anlita för patientnära arbete utifrån att de kan komma att arbeta inom psykiatrisk sjukvård, habilitering, vård av barn och ungdom eller tvångsvård av missbrukare, områden som omfattas av fakultativa registerutdrag. Detta gäller således alla som kommer att arbeta patientnära även om arbetsuppgifterna i nuläget inte är tänkta att huvudsakligen innehålla arbete med ovan nämnda patientgrupper.
Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om Region Uppsalas ledningskontor
Regionens ledningskontor är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Ledningskontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, IT-avdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, information- och kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.
Ledningskontoret har cirka 1 000 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!