Distriktsläkare / Geriatriker

Sista ansökningsdag 2021-05-28
Arbetsplats Gottsunda vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH98/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till Gottsunda vårdcentral!

Det kommande året startar vi en äldremottagning som ingår i en viktig och unik satsning på bättre vård för länets äldre invånare. Äldremottagningen vänder sig till personer över 75 år med komplexa vårdbehov. Uppdraget innebär ett mer hälsofrämjande och förebyggande arbetssätt, vilket syftar till att öka förutsättningarna för ett hälsosamt åldrande, en förbättrad livskvalitet och en möjlighet till att bibehålla hälsan längre för våra äldre patienter.

Hos oss kommer du att jobba på en stabil och välfungerande vårdcentral, med mycket god arbetsmiljö och trevliga arbetskamrater. Vi arbetar i nybyggda lokaler placerade i Gottsunda centrum, i sydvästra delen av Uppsala. Här finns goda parkeringsmöjligheter precis vid vårdcentralen.

Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor. Vi satsar också på trygga anställningar och på bra förmåner via vårt kollektivavtal, läs om dem här.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som tycker det är roligt att arbeta kliniskt, bidra till kvalitetsutveckling och som har lätt för att samarbeta och för att diskutera med kollegor inom alla våra yrkesgrupper. Vi ser gärna att du är intresserad av att utveckla vårduppdraget för gruppen 75 år och äldre med komplexa vårdbehov. Äldremottagningen förväntas bli en viktig del av vårdcentralens framtida uppdrag, med målet att bättre kunna omhänderta och tillgodose den växande målgruppens komplexa behov av vård och omsorg.

Beroende på dina specialistkunskaper formar vi ditt uppdrag. Du kommer dock alltid att arbeta i nära samarbete med andra professioner på vårdcentralen. Här jobbar utöver sedvanlig personal flera psykologer och kuratorer, psykiatrisjuksköterska, fysioterapeuter, rehabiliteringskoordinator samt dietist. Dina arbetsuppgifter består av mottagningsarbete med omväxlande uppgifter liksom handledning av läkarstudenter, AT- och ST-läkare. Möjligheter finns att arbeta på SÄBO, BVC, MVC och/eller Ungdomsmottagning. Du får också goda möjligheter till fortbildning, både internt och externt.

På vårdcentralen finns ett stort intresse av utveckling både inom vårdprocesser och verksamhet, så tycker du om att krydda ditt arbete med sådana inslag så kommer du att trivas hos oss!

Din kompetens

Vi söker dig med specialistkompetens i allmänmedicin eller i geriatrik och svensk legitimation. Du ser utmaningen och glädjen i att följa dina patienter genom livets alla åldrar.

Du är en god kommunikatör på svenska både i tal och skrift. Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och för att vara framgångsrik i arbetet krävs att du är flexibel i ditt arbetssätt. Hos oss kommer du att ha nytta av din samarbetsförmåga och vilja av att kontinuerligt utveckla verksamheten.

Vår verksamhet

Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vi har cirka 14 000 listade patienter och ungefär 70 medarbetare. Vår verksamhet är bred och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade, inkluderat SÄBO, BVC, MVC och ungdomsmottagning. Det som utmärker oss är ett gott arbetsklimat som bygger på mångfald och att vi brinner lite extra för de utsatta i samhället. Många av våra patienter kommer från andra länder och andra kulturer, vilket vi tycker gör arbetet hos oss extra omväxlande och intressant. 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Patricia Lundén på telefonnummer 018-6117806, e-post patricia.lunden@regionuppsala.se, eller medicinskt rådgivande läkare Staffan Anderberg, e-post staffan.anderberg@regionuppsla.se. 

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 28 maj. Bifoga CV, bevis på legitimation samt övriga handlingar som styrker din kompetens tillsammans med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1600 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.