Specialistläkare inom psykiatri

Sista ansökningsdag 2021-06-30
Arbetsplats Habiliteringens medicinska enhet
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH136/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till Habiliteringens medicinska enhet!

Verksamhetsområde Funktionshinder inom Nära vård och hälsa har tagit över och startat upp en mottagning som tidigare ingick i verksamhetsområde psykiatri vid Akademiska sjukhuset. Till uppdraget söker vi nu en specialistläkare i psykiatri till Habiliteringens medicinska enhet med inriktning mot vuxenhabilitering. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80%, med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vår verksamhet

Medicinska enheten i Uppsala tillhör verksamhetsområde Funktionshinder inom förvaltningen Nära Vård och Hälsa, Region Uppsala. Verksamhetsområdet Funktionshinder vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar (autism med eller utan samtidig intellektuell funktionsnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning, flerfunktionsnedsättning och förvärvad hjärnskada) och arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Den vård som erbjuds är kunskapsbaserad och ändamålsenlig, utifrån ett kvalitetssäkert arbetssätt. 

Medicinska enhetens uppdrag är HSL-ansvar upp till sjuksköterskenivå för LSS-barnboenden, korttidshem och HVB-hem i kommunal regi och att verka som konsulter kring medicinska frågeställningar internt i verksamheten, träffa patienter med medicinska behov kopplade till funktionshindret samt tillsammans med läkare och dietister (inom och utanför den egna förvaltningen) följa upp ordinerad behandling/medicinering.

På medicinska enheten arbetar sjuksköterskor, distriktssköterskor, dietister och administratörer. Vi har även barnneurologer och ST läkare från Akademiska sjukhuset, samt BUP-konsult och ortopeder som har mottagningar i våra lokaler för vissa barn som tillhör habiliteringen. Vi har även ett nära samarbete med Habiliteringens Husläkarmottagning där läkare och sjuksköterska tjänstgör.

Ditt uppdrag

Till största del innebär uppdraget behandling (insättning, uppföljning) av centralstimulantia. Du kommer att ha ett nära samarbete med sjuksköterska. En annan del av uppdraget innebär konsultation kring patienter inom habiliteringen med problemskapande beteende och behov av psykiatrisk bedömning. En viktig del i tjänsten är att arbeta konsultativt mot habiliteringens medarbetare och mot primärvårdens läkare. Samverkan med vårdgrannar ingår som en självklar del. Vidare förväntas du bidra till och delta i vår gemensamma utveckling i Nära Vård och Hälsa.

I tjänsten ingår ej jourtjänstgöring inom habiliteringen. Om du är intresserad av att arbeta jour kan det diskuteras. Jour kommer kunna utföras via Akademiska sjukhuset, verksamhetsområde (VO) Psykiatri samt inom primärvårdens beredskapsjour. För att säkra en god kompetensutveckling har vi ett nära samarbete med VO Psykiatri på Akademiska sjukhuset. Möjlighet till mentorskap samt att delta på läkarmöten inom VO Psykiatri kommer även att finnas.

Din kompetens

Vi söker dig som är specialist inom psykiatri, är en god kliniker och som har ett genuint intresse för neuropsykiatriska funktionshinder hos vuxna. För tjänsten krävs svensk legitimation som läkare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från flera olika verksamheter såsom medicin, psykiatri och allmänmedicin. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete, där patienten är i fokus och du är trygg i din yrkesroll.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, framförallt förmåga till samarbete, självständighet, mycket god kommunikation och vilja till utveckling. Vi arbetar teambaserat, vilket innebär att du måste tycka om att tillsammans med ett tvärprofessionellt team arbeta för att patienten skall få en välfungerande vardag. . Eftersom språket är ett av våra viktigaste verktyg i patientarbetet utgår vi från att du har goda kunskaper i svenska och ska utan svårigheter kunna tala, skriva och förstå det svenska språket, minimum C1. God förmåga att hantera IT-stöd för dokumentation och administration.

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta Verksamhetschef för Medicinska enheten, Magdalena Åslund, magdalena.aslund@regionuppsala.se, 018-611 62 43 eller Verksamhetsområdeschef VO Funktionshinder, Karin Borgström, karin.borgstrom@regionuppsala.se

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din specialistlegitimation, och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 30 juni.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa