Specialistläkare - välkommen till psykosvården i Uppsala!

Sista ansökningsdag 2021-04-28
Arbetsplats Psykosvård och rättspsykiatrisk vård. Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS337/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du som specialistläkare vara med och vidareutveckla vård och behandling till unga personer som drabbats av psykossjukdom? 

 

Vår verksamhet

Vi är en specialistmottagning som vänder sig till personer i åldrarna 18–30 år med misstänkt psykosutveckling eller nydebuterad psykossjukdom. Till oss kommer man för bedömning och/eller utredning, behandling och rehabilitering. Vi arbetar i ett multidisciplinärt team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterska, skötare och arbetsterapeut. Vi har även tillgång till musikpedagog och dietist. 

Vi är ett litet team som arbetar med patienten i centrum och där samarbetet mellan de olika yrkeskategorierna är mycket viktigt. Vi arbetar evidensbaserat utifrån de nationella riktlinjerna för vård och stöd vid schizofreni och schizofrenilikdanande sjukdomar. På vårt team brinner vi för patientarbetet och vi har roligt tillsammans. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistkompetens i psykiatri. Det är meriterande om du har jobbat med psykoser och unga vuxna nyinsjuknade i psykos. Teamet arbetar med KBT och det är en person med den inriktningen vi söker. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, god samarbets-och kommunikationsförmåga. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Tarja-Leena Kirvesniemi tfn 070-3260509
Facklig kontaktperson: SACO Ann-Sofie Hansson Pourtaheri tel 611 23 81 eller Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.