Registeradministratör till Regionalt cancercentrum (RCC)

Sista ansökningsdag 2021-04-30
Arbetsplats Regionalt cancercentrum (RCC) Mellansverige
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS351/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

På regionalt cancercentrum (RCC) Mellansverige arbetar vi med att bidra till en bättre och mer jämlik cancervård - inte bara i Uppsala Örebro sjukvårdsregion, utan i hela landet. 
Vi arbetar bland annat med regionala tumörregister, kvalitetsregister, vårdprocessutveckling, nationella och sjukvårdsregionala projekt och utveckling av den nationella IT-plattformen för kvalitets- och cancerregister. Regionalt cancercentrum finns på området Uppsala Science Park beläget intill Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vad erbjuder vi dig?

Regionalt cancercentrum Mellansverige är en arbetsplats med en stark gemenskap där samarbete är viktigt. RCC Mellansverige har drygt 40 medarbetare bestående av bland annat registeradministratörer, koordinatorer/sjuksköterskor, statistiker, epidemiologer och systemutvecklare. Det här ett uppdrag för Dig om du söker en arbetsplats med möjlighet till lärande och utveckling samtidigt som du arbetar med angelägna frågor på hälsoområdet.

Ditt uppdrag

Som registeradministratör ansvarar du för att kvalitetsgranska, koda och sammanställa inrapporterade data till cancerregister och diagnosspecifika kvalitetsregister. Arbetet bedrivs i lagform och du kommer att få ett delat ansvar för upp till fem olika cancerdiagnoser. I uppdraget ingår att medverka vid nationella och regionala möten med kliniker verksamma inom cancervården samt att ha regelbundna kontakter med inrapportörer verksamma vid regionens patolog-och sjukhuskliniker. Du förväntas också att aktivt delta vid utbildning av inrapportörer. Arbetsuppgifterna utförs i huvudsak på plats vid RCC.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint intresse för frågor som rör cancervården och dess utveckling. Du har lägst gymnasieutbildning och en mycket god och dokumenterad datorvana. Du behöver ha kunskap om medicinsk terminologi, erfarenhet av cancervård och arbete i patientadministrativa system eller vårddatabaser. Vi lägger stor vikt vid kommunikation och förmåga att tala inför en grupp.

Vem är du?

Du är ansvarsfull och noggrann med ett intresse och driv för att i detalj sätta dig in i olika cancerdiagnoser med tillhörande kodverk. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har ett öppet, utåtriktat och prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete med en vilja till kontinuerlig utveckling och lärande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Arbetsspråket på RCC Mellansverige är svenska.

Vi erbjuder

Omfattning av tjänst: 100%. Tillträde snarast.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef Camilla Ärlestål 076-8156573
Vårdförbundet Catharina Östman nås via vxl 018-611 00 00
SACO: Marit Holmqvist: 018-15 19 18

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset