Psykolog

Sista ansökningsdag 2021-04-25
Arbetsplats Gottsunda vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH143/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du höja tillgången till psykologisk bedömning och behandling?

Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid fram till 31 december 2021, med start enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som är trygg i din kunskap och redo att hjälpa några av de mest utsatta i vårt samhälle och hjälpa oss att arbeta med vår vårdskuld. Pga pandemin har vi fler patienter som behöver vår hjälp, därför söker vi nu dig som en extra resurs. 

Ditt arbetsområde hos oss är psykisk ohälsa inom det behandlingsområde som inte kräver psykiatrins resurser. Du arbetar självständigt med vuxna personer från 18 år men vid behov finns stora möjligheter till samarbete med övriga yrkeskategorier på vårdcentralen. Arbetet innebär psykologisk bedömning, diagnostik och behandling. Behandling ges främst individuellt nu under pandemin, men möjlighet till att hålla gruppbehandlingar digitalt finns om du känner dig manad. På vårdcentralen arbetar vi med att vara tillgängliga, vilket innebär att psykologen, tillsammans med andra yrkeskategorier också har ansvar för en första bedömning av psykisk ohälsa. Vanliga problemområden som psykologen möter är depression, ångest­problematik och stress, inklusive posttraumatiskt stressyndrom. 

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Kompetens inom KBT och av ptsd-behandling är meriterande, likaså om du har primärvårdserfarenhet. Vi vill att du har goda kunskaper av diagnostik och att du arbetar utifrån evidensbaserade metoder. Det är bra om du någon gång har arbetat med tolk. 

Som person är du tydlig i din kommunikation, strukturerad i ditt arbetssätt och har en stor initiativförmåga. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor. Du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer, såväl inom som mellan vårdcentralerna samt med våra vårdgrannar.

Vår verksamhet

Gottsunda vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa och finns i nybyggda lokaler i Gottsunda centrum, i sydvästra delen av Uppsala. Vi har cirka 14 000 listade patienter och ungefär 65 medarbetare. Vår verksamhet är bred och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade; husläkarmottagning, SÄBO, BVC, MVC, Familjecentral och Ungdomsmottagning. Många av våra patienter kommer från andra länder och andra kulturer, vilket vi tycker gör arbetet hos oss extra omväxlande och intressant. Vårdcentralen värderar tillgänglighet, långsiktighet och kontinuitet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer. 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta Verksamhetschef och leg. psykolog Patricia Lundén på telefonnummer 018-6117806.


Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast 25 april, intervjuer sker löpande. Bifoga CV, bevis på legitimation och övriga bilagor relevanta för din ansökan.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1600 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.