En mödra- och barnhälsovårdspsykolog till barnspecialistmottagningarna

Sista ansökningsdag 2021-05-16
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS389/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi har medarbetare som ska vara föräldralediga och nu söker vi en vikarierande psykolog som vill arbeta med blivande föräldrar och familjer med barn 0–5 år och ingå i vårt team.

Vår verksamhet

Mödra- och barnhälsovårdspsykologerna finns inom barnspecialistmottagningarna i länet. Dessa ingår i sektionen för barns vård och hälsa inom Akademiska barnsjukhuset i Uppsala.  Sektionen innefattar förutom barnspecialistmottagningarna också barnskyddsteamet, centrala barnhälsovården samt special-BVC. Det finns flera tvärprofessionella team där psykologer, läkare, fysioterapeuter, barnsjuksköterskor, undersköterskor och arbetsterapeut ingår. Barnspecialistmottagningarna i länet finns lokaliserade i Uppsala, Knivsta, Tierp, Östhammar och Enköping.

Ditt uppdrag

Du ingår som medarbetare i en grupp mödra-och barnhälsovårdspsykologer med uppdrag att arbeta hälsofrämjande, förebyggande och behandlande med blivande föräldrar och familjer med barn i åldern 0–5 år. I uppdraget ingår rådgivning, psykologisk behandling på vårdnivå 1, riktat föräldrastöd, gruppinsatser, utvecklingsbedömningar och åtgärdsplanering. Vidare ingår även konsultation till MHV och BHV, samverkan med vårdgrannar och myndigheter, metodutveckling, utbildning samt handledning av studenter. Det finns tillgång till handledning och mentorskap. Vi bemannar hela länet.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har god erfarenhet av verksamhetsområdet eller motsvarande. Du bör ha bra förmåga att arbeta självständigt samt kommunicera och samarbeta med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tidsbegränsad anställning heltid, med start enligt ök. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Du är välkommen att kontakta:
Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
Gruppchef Karin Fängström 018-611 87 32 (karin.fangstrom@akademiska.se)
SACO/Psykologförbundet Marianne Smette Ezra 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att utföras fortlöpande under rekryteringsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.