ST-tandläkare i Orofacial medicin

Sista ansökningsdag 2021-05-16
Arbetsplats Folktandvården Specialistkliniken Orofacial medicin
Förvaltning Folktandvården i Uppsala län
Referensnummer FTV36/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

I juni 2018 blev ämnesområdet orofacial medicin en nionde specialitet inom tandvården. Specialiteten orofacial medicin inriktar sig på att behandla vuxna patienter med allmänsjukdomar, funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa. Sedan hösten 2018 utbildar vi ST-tandläkare inom orofacial medicin på vår klinik. Just nu utbildas tre ST-tandläkare och nu söker vi ytterligare en tandläkare till en utbildningstjänst. Från Specialistkliniken i Uppsala utgår även våra uppsökande och mobila team. Det är även bas för vårt kunskapscentrum för äldretandvård. Vårt mål är att skapa tandvård med hög kvalitet som förbättrar munhälsan för patientgrupperna med särskilda behov.

Om tjänsten

Placeringsort är Uppsala och Enköping och den teoretiska och kliniska utbildningen genomförs på klinikerna som jobbar med orofacial medicin på Enköpings lasarett, Specialistkliniken orofacial medicin Seminariet och Akademiska sjukhuset. Dessutom genomförs en del av utbildningen inom hälso- och sjukvården. Du får klinisk handledning av tandläkare med lång erfarenhet inom ämnesområdet. Den slutliga utformningen av tjänsten kan anpassas individuellt i samarbete med tandvårdsledning och handledare. Under tjänstgöringen kommer du att i huvudsak arbeta med diagnostik, terapiplanering och behandling av remitterade patienter. Men även andra arbetsuppgifter förekommer såsom konsultationsverksamhet, samarbete över odontologiska ämnesgränser och sjukvården, vetenskaplig fördjupning och utbildning/undervisning.

Efter fullgjord utbildning erbjuds du en tillsvidareanställning som specialist inom orofacial medicin hos Folktandvården i Uppsala län. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Är du den vi söker?

Du som söker ska ha intresse för ämnesområdet och våra patientgrupper. Du bör ha ett pedagogiskt intresse, en vilja att söka ny kunskap och förmåga att förmedla den till allmäntandvården och andra yrkesgrupper. Samarbete med andra yrkesgrupper i tandvård, hälso- och sjukvård och omsorg är centralt för specialiteten. Du som söker är legitimerad tandläkare och har fullgjort minst två år inom allmäntandvården. Tidigare tjänstgöring inom ämnesområdet, sidoutbildningskurser, diplomkurser, vetenskaplig och pedagogisk erfarenhet är meriterande. Vid urvalet lägger vi stor vikt på personliga egenskaper såsom din vilja att se möjligheter och lösningar, samt intresse och förmåga att se till helheten i organisationen och för länsinvånarna.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Meral Karakas, 018-617 41 63
HR-konsult Lina Wallqvist, 018 – 611 65 80
För TT Isabel Brundin, 070- 508 13 10

Vill du jobba med oss?

Välkommen att söka vi länken nedan senast den 16 maj. Vi vill att din ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning samt kopia på yrkeslegitimation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Folktandvården i Uppsala län