Gruppchef till thoraxintensiven (TIVA)

Sista ansökningsdag 2021-05-07
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och -anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS404/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi på TIVA söker en ny gruppchef som vill vara med och göra skillnad på riktigt? 

Vi letar efter dig som är intresserad av att driva och utveckla både intensivvård och ledarskap på Thoraxintensiven, är du nyfiken? 

Vår verksamhet

På thoraxintensivvårdsavdelningen (TIVA) arbetar vi med högteknologisk intensivvård och tillhör verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi. Avdelningen har 8-10 vårdplatser och ca 100 medarbetare. Vi är en specialistavdelning för svårt sjuka hjärt- och lungpatienter och erbjuder intensivvård till patienter som kräver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad efter thoraxkirurgi. Vi uppnår våra mål genom trygga och engagerade medarbetare samt genom att skapa en arbetsmiljö där vi tillsammans kan växa både personligt och professionellt. Vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för såväl verksamhet som individ.

Ditt uppdrag

Tillsammans med oss i chefsgruppen kommer du ingå i ledningsgruppen på TIVA. Du är en passionerad gruppchef vars övertygelse är liksom vår att arbeta med våra medarbetare och arbetsmiljö för att kunna nå det övergripande målet. Du ska även vara intresserad av att arbeta med kontinuerliga förbättringar, ha en förmåga till god kommunikation samtidigt som du värnar om våra medarbetare. Förutom uppdraget som gruppchef på 50% samt 25% koordinator arbetar du kliniskt på övrig tid. Du är direkt underställd avdelningschefen som är ytterst ansvarig för avdelningen.  
Uppdraget som gruppchef på TIVA innebär bland annat: 
>Eget personalansvar för cirka 25 medarbetare och håller årliga medarbetar- och lönesamtal. 
>Som operativ chef planerar, organiserar och leder det dagliga avdelningsarbetet. 
>Följer upp och utvecklar rutiner, kvalitetsarbete och patientsäkerhet.  
>Har stort engagemang för en god och hållbar arbetsmiljö som du visar genom att vara närvarande och lyhörd. 
>I samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare, övriga gruppchefer och avdelningschef arbetar du för bästa resursanvändning och verksamhetsutveckling. 
>Beroende på tidigare erfarenhet kommer du att erbjudas utbildning.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad intensivvårdssjuksköterska med några års yrkeserfarenhet. Tidigare chefserfarenhet är meriterande. 

Din kompetens

Du har ett intresse för både intensivvård och ledarskap. Du leder, motiverar och förser dina medarbetare med det som krävs för att ni på bästa sätt ska kunna nå era gemensamma mål.  
Du skapar engagemang, delaktighet och du förblir motiverad och effektiv även vid motgångar och arbetar på tills uppgifter är avslutade eller resultat uppnådda. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.  
Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg, har självinsikt och skiljer mellan det personliga och professionella. Du väger samman information och visar omdöme vid agerande och när du tar beslut. 

Vi är måna om att få rätt dynamik i vår chefsgrupp och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekryteringsprocess.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som gruppchef med en grundanställning som specialistsjuksköterska inom intensivvård. Det är ett roligt och utvecklande jobb där du ingår i ett sammanhang och får stöd att klara av uppdraget och utveckla ditt ledarskap. Vi erbjuder också en arbetsmiljö där goda idéer fångas upp och ett stöd i att driva arbetet framåt. 
Tillträde och lön enligt överenskommelse. 
  
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vårt sjukhus ligger mitt i centrala Uppsala, några minuters promenad från centralstationen - vilket innebär utmärkta pendlingsmöjligheter även för dig som bor utanför Uppsala. Som anställd får du fri tillgång till vår friskvårdsanläggning Friskhuset, ett välutrustat gym som har generösa öppettider och finns placerad mitt på sjukhusområdet. 

Vill du veta mer?

Marie Hellbom, avdelningschef, 018-611 40 09 
Facklig kontaktperson Vårdförbundet, nås via växeln 018-611 00 00 

Välkommen att läsa mer om thorax verksamhet här

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.