Sjuksköterska natt med intresse för akutsjukvård, infektionsmottagningen

Sista ansökningsdag 2021-05-10
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS406/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Infektionsmottagningen är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde. Här får du en unik blandning av arbete på akutmottagning och traditionellt mottagningsarbete.

Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som sjuksköterska har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din sjuksköterskeroll. Här kommer du att arbeta i en trygg grupp med hög kompetens, lång erfarenhet och mycket god stämning.

Ditt uppdrag

På infektionsakuten (mottagning 1) tar vi hand om patienter med akuta infektionstillstånd där du arbetar med triagering, medicinska frågor, omvårdnad och flödeslogistik. Arbetet här är mycket varierande, som sjuksköterska hos oss ingår även telefonrådgivning, vaccinationer och arbete på vår polikliniska mottagning där vi behandlar patienter med pågående infektioner och immunbrist. Du arbetar både självständigt och i team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Under vinterhalvåret, då vi har som högst belastning, strävar vi efter att ha en ledningsansvarig sjuksköterska (LAS) dagtid som ansvarar för patientflödet på hela mottagningen. Eftersom vi nu har nattöppet är vi i behov av nattsjuksköterskor. På natten är det två sjuksköterskor som arbetar och i denna pandemi är det även en undersköterska per natt.

Vi arbetar aktivt med patientsäkerhetsfrågor och ständiga förbättringar för att utveckla vården för våra patienter varför det är viktigt med ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt. Du har förmåga att se varje patients behov och få dem att känna sig trygga och omhändertagna.

Här försöker vi ta tillvara på dina idéer och din kreativitet. Du får möjlighet att arbeta med utvecklingsarbeten, implementera, följa upp och utvärdera framstegen. 

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, vill arbeta enbart natt, yrkeserfarenhet är meriterande men inte ett krav.

Din kompetens

Vi söker dig som är initiativtagande och flexibel då arbetet på mottagningen kan variera i intensitet beroende på besökstrycket, samt är intresserad av vårdutveckling. Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende.  Du skall vara drivande, initiativrik och flexibel. Att vara ansvarstagande och kunna arbeta både i team och självständigt är egenskaper som krävs.

Då arbetet består av personliga kontakter ska du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd, en god kommunikatör och på ett föredömligt sätt arbeta och verka för samarbetet i teamet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Nattjänstgöring, tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Grundanställning på kliniken kan erbjudas. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt.

Om du tror att arbetet här kan vara något för dig, tveka inte att komma förbi och hospitera hos oss! På infektionsmottagningen får du möjlighet att arbeta i en trygg grupp med mycket kunskaper, lång erfarenhet och god stämning. Vi erbjuder fyra veckors introduktion samt schemalagd utbildningstid kontinuerligt under året.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

TF Avdelningschef Anette Nilsson 018 - 611 35 70
Facklig representant Josefin Waage 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande så tveka inte att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.