Överläkare till neuropsykiatriska mottagningen

Sista ansökningsdag 2021-05-14
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS408/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde psykiatri vid Akademiska sjukhuset är organiserad i fem subspecialiserade sektioner där sektionen beroende- och neuropsykiatri ingår. Neuropsykiatriska mottagningen tillhör sektionen för beroende och neuropsykiatri och har som uppdrag att utreda ADHD, Tourette och autismspektrumtillstånd samt behandla ADHD hos vuxna.
Vi finns i moderna lokaler i på Akademiska sjukhusets kärnområde med kort gångavstånd från Uppsala Resecentrum.
På neuropsykiatriska mottagningen arbetar vi i multiprofessionella i team och har 2 överläkartjänster och 2 specialistläkartjänster. Forskning och undervisning är integrerade delar av vår verksamhet liksom ett evidensbaserat arbetssätt. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet med tillgång till en egen FoUU-grupp inom sektionen. Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Våra specialistläkare ges möjlighet att även bli specialist i beroendemedicin inom ramen för anställningen i sektionen.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som har ett intresse och kunskap kring utredning och behandling av patienter med neuropsykiatriska sjukdomar samt relaterade tillstånd. Arbetsuppgifterna är varierande, med möjlighet till fördjupning. Vi arbetar med ständig utveckling och förbättring av vårdprocessen där alla professioner deltar.
Ett förordnande som medicinskt ledningsansvarig läkare kan vara aktuellt efter bedömning av lämplighet och erfarenhet.
Jour- och beredskapstjänstgöring ingår med möjlighet till bakjoursutbildning genom dubbel tjänstgöring med annan specialistläkarkollega.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri med erfarenhet och kunskap kring utredning och behandling av patienter med neuropsykiatriska sjukdomar samt relaterade tillstånd, disputerad inom området och i övrigt uppfyller kraven för att vara behörig att inneha en överläkartjänst. Intresse för undervisning och forskning är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Åsa Magnusson 018-617 03 56, 0724515647
Chefsöverläkare Tobias Eriksson 018-611 21 72
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.