Medicinsk sekreterare akutmottagningen

Sista ansökningsdag 2021-05-12
Arbetsplats Verksamhetsområde vårdadministrativ service
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS428/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Här finns goda möjligheter för dig som vill vara med att utveckla och utvecklas i din yrkesroll. Vårdadministrativ service (VAS) har idag cirka 320 medarbetare som arbetar på Akademiska sjukhuset och på mottagningar ute i länet. Inom VAS arbetar vi tillsammans och gränsöverskridande över sjukhusets alla verksamhetsområden. Vi är stolta över att vara ledande i Sverige inom diagnosklassificering, att ha en egen utvecklingsgrupp och att arbeta hälsofrämjande.

Ditt uppdrag

Akutmottagningen på Akademiska sjukhuset är en dygnet-runt-verksamhet och tar emot omkring 55000 besök per år. Av 120 medarbetare är 18 av oss medicinska sekreterare. Vi är ett glatt gäng som trivs med varierande arbetsuppgifter och tycker att det är spännande att arbeta i en verksamhet där den ena dagen inte är den andra lik. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling; vi är delaktiga i vad som händer inom akutsjukvården och arbetar nära vårdpersonalen.

Arbetsuppgifterna är stimulerande och varierande. Vi för journaldokumentation med tillhörande diagnosklassificeringar, arbetar med remisshantering, posthantering, ekonomiska registreringar, telefonservice och mer därtill. På akutmottagningen har vi sekreterare också ett unikt uppdrag – vi deltar i den lokala sjukvårdsledningen när sjukhuset går upp i stabsläge. Där bistår vi ledningen främst med dokumentation men också med viss teknisk support.

Vår breda kompetens gör att vi kan stötta flertalet olika verksamhetsområden, framförallt medicin, kirurgi, ortopedi och infektionssjukdomar.

Dina kvalifikationer

Du som söker är utbildad medicinsk sekreterare eller motsvarande och har goda kunskaper i det svenska språket, både i skrift och tal. Erfarenhet av diagnosklassificering och kunskaper i vårt journalsystem Cosmic är meriterande. Har du tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom akutsjuksjukvård eller erfarenhet av att arbeta som medicinsk sekreterare så kan det vara meriterande. 

Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer och har förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god känsla för service och delar våra kärnvärden; ödmjuka, skickliga och långsiktiga. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du ser möjligheterna i förändringar. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett självständigt och effektivt sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder fyra tillsvidareanställningar på 75-100%. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och var tredje helg. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Gruppchef Linnéa Rosvold , 018-617 10 85
Vårdadministrativ chef Brita Kango, 018-611 13 98
Vårdadministrativ chef  Caroline Eriksson Berlin, 018-611 13 97
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.  Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista svarsdag, skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.