Psykolog till barn- och ungdomspsykiatri

Sista ansökningsdag 2021-05-13
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS431/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för Barn- och ungdomspsykiatri riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna upp till 18 år och omfattar både öppen- och slutenvård. Affektiva enheten inom barn- och ungdomspsykiatri är en öppenvårdsmottagning som tar emot barn och ungdomar med problematik som depression, ångestsyndrom som t ex PTSD och OCD, självskadebeteende, bipolärt syndrom och psykos. Vår enhet består av fem team. Två av teamen är affektiva team som behandlar personer med depression och ångest. De tre övriga teamen är ett bipolär- och psykosteam, ett DBT team och en könsidentitetsmottagning. På mottagningen finns även en grupp som behandlar personer med missbruk och samtidig psykiatrisk problematik.

Vi söker nu en psykolog till ett av våra affektiva team.  

Ditt uppdrag

I det affektiva teamet möter du patienter med problematik som depression, social fobi, generaliserad ångest och PTSD. Du kommer framförallt att arbeta med behandling, individuellt såväl som i grupp, och med bedömningar. Arbetet är teambaserat, där flera professioner ofta samarbetar i ett ärende. Fokus är patienten i dess kontext varför samverkan med familj, skola, socialtjänst och övriga vårdgrannar är en naturlig del av arbetet. Som nyanställd hos oss får du en mentor och introduktionsveckor. Du får också regelbunden KBT handledning och möjlighet finns till handledning i tfKBT. Mottagningen eftersträvar att arbeta evidensbaserat och utifrån standardiserade vårdprocesser. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta med utvecklingsfrågor då vi arbetar med att utvecklas som mottagning. Då vi verkar på ett universitetssjukhus förekommer både interna och externa utbildningar. 

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad KBT-psykolog gärna specialist eller med psykoterapeututbildning. Du är inte bara en skicklig psykolog, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en god arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, tillträde 2021-08-01 eller efter överenskommelse. Vi finns på Märstagatan 7 men under maj 2021 kommer vi att flytta tillbaka till våra lokaler på Kungsgatan.  Arbetstiden är förlagt dagtid mån-fre. Inför tillsättning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas. ? 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef Susanna de Connick 018-617 1606 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.