Psykolog

Sista ansökningsdag 2021-05-16
Arbetsplats Barn- och ungdomshälsan
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH183/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till Barn- och ungdomshälsan!

Vi söker dig som vill vara med redan i uppstartsskedet i regionens nya verksamhet, Barn- och ungdomshälsan. Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse. Om du tycker detta verkar lockande - välkommen då till en engagerad, erfaren och kompetent arbetsgrupp!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ditt uppdrag

Vårt uppdrag är att ge psykologisk behandling för lindrig till medelsvår depression, ångestproblematik och beteendeproblem. Behandling sker individuellt och i grupp med barn och ungdomar och deras föräldrar. I arbetsuppgifterna kan samverkan med vårdgrannar och konsultation till andra yrkesgrupper komma att ingå. Patientarbetet är självständigt och ger utrymme till att själv organisera och planera arbetet. Arbetsgruppen har regelbunden extern handledning och veckovisa möten där det finns möjlighet till kollegial handledning och gemensam utveckling av verksamheten. Vi har vår bas i Uppsala men bemannar hela länet.

Din kompetens

Du är legitimerad psykolog och har god erfarenhet av psykologisk behandling. Det är meriterande om du har arbetat med barn och ungdomar eller med psykologisk behandling på primärvårdsnivå. Du bör ha god förmåga att snabbt etablera allians eftersom insatserna ofta kan vara relativt korta. Det är också av vikt att du har lätt för att strukturera ditt arbete eftersom fokus är det direkta patientarbetet, och vi vill lägga mindre tid på det administrativa runt omkring. 

Verksamheten är i ett uppbyggnadsskede vilket innebär att du bör tycka det är stimulerande med förändring och att du trivs med att testa att arbeta på nya sätt.

Vår verksamhet

Den 1 mars startade Barn- och ungdomshälsan. Vår målgrupp är barn och ungdomar mellan 6 och 18 år med lindriga till medelsvåra psykiska besvär. Verksamheten är på primärvårdsnivå och är en del av Nära vård och hälsa. Vi har mottagning på två adresser i Uppsala, men tar även emot patienter i Knivsta, Tierp, Östhammar, Gimo, Enköping, Heby samt Östervåla.
Mottagningen består av cirka 20 medarbetare, majoriteten är psykologer men vi har även kuratorer och specialistsjuksköterskor. I medarbetargruppen finns kompetens inom både KBT- och PDT-inriktning, vilket är en av våra styrkor.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Anna Servin Cervin, 070-611 53 85


SACO/ Psykologförbundet - Niklas Persson, 0721-411 824

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att utföras fortlöpande under rekryteringsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1600 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.