Kursadministratör tolkutbildning

Sista ansökningsdag 2021-05-10
Arbetsplats Region Uppsala folkhögskola
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL11/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor
Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.
Kunskap, nyfikenhet och utveckling ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott. 

Ditt uppdrag

Som kurssekreterare för i huvudsak kontakttolkutbildningar arbetar du med administration och har hand om en stor del av vår allmänna kommunikation med lärare, sökande och kursdeltagare.

Kontakttolkutbildningarna är distansstudiekurser med fysiska närträffar på Wik. Vissa korta kurser förläggs helt på Wik.

Arbetet innebär mycket personlig kontakt med deltagare och lärare, så att studie- och undervisningssituationen är så bra som möjligt. I samband med kurstillfällena på  Wik ingår arbetsuppgifter som provhantering, att ta fram arbetsmaterial och att utföra praktiska uppgifter som kan uppstå under kursen. Att ge god service till kursdeltagare är kärnan i tjänsten. Information kring tolkutbildningarna till allmänheten ingår också, främst via telefon och mailkontakt

I tjänsten ingår att göra all registrering av våra studerande och våra kurser och att sköta rapportering till bland andra CSN, SCB, Specialpedadogiska skolmyndigheten och Folkbildningsrådet. Du kommer också att jobba med att föra enklare statistik över kursverksamheten. Du behöver kommunicera med all pedagogisk personal och kursansvarig kring områden som antagningsarbete, utskick, beställningar och intygshantering, med mera. Praktiska uppgifter som att förbereda aktiviteter internt eller externt kan också förekomma.

I tjänsten ingår även vissa ekonomi- och personaladministrativa uppgifter.

Helgarbete förekommer då kurstillfällen är förlagda till helger.

Dina kvalifikationer

Utbildning på gymnasienivå är ett krav för tjänsten samt erfarenhet av arbete med tolkutbildning och folkhögskola. 

Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Erfarenhet av arbete med utbildnings- och ekonomiadministration är meriterande för tjänsten.

Erfarenhet av Schoolsoft utbildningsadministrationsprogram är meriterande.

Kunskap och tidigare erfarenhet av tolkutbildningar och tolkyrket är meriterande.

Din kompetens

Du har en personlig mognad - du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Du tar ansvar för din uppgift. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar.

Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Du arbetar bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i september eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta tolkkursansvarig Martin Svanström på telefonnummer 018-611 66 58.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan, innehållandes CV och personligt brev, via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 10 maj.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.