Systemutvecklare

Sista ansökningsdag 2021-05-13
Arbetsplats Region Uppsala
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK22/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Ditt uppdrag

 

Systemutvecklare

Ekonomi- och beslutstödsenheten är en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Enheten består av 15 engagerade medarbetare som har i uppdrag att förvalta och utveckla lösningar som verksamheterna har nytta av i sin uppföljning, analys och rapportering.
Inom avdelningen för Ekonomi och hållbar utveckling ansvarar enheten Beslutstöd för utveckling och förvaltning av Region Uppsalas datalager i SQL-server samt rapport- och analysverktyget SAS Viya. 

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

I rollen som systemutvecklare tar du ansvar för egna utvecklingsuppdrag inom datalager och rapportverktyg samt olika ärenden som inkommer från verksamheten och externa myndigheter. Du rapporterar till chef/objektledare inom förvaltningsobjektet Analys- och Beslutsstöd. Arbetet är organiserat enligt förvaltningsmodellen pm3.

Dina kvalifikationer

Du har adekvat högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Du har arbetat med datalager samt rapport- och analysverktyg. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av databas- och datalagerutveckling. Erfarenhet av SQL och Microsoft SQL integration services är nödvändig. Det är även meriterande om du även har kunskap om Kimballs modelleringsprinciper för datalager och Cosmic journalsystem. Har du kännedom om regionens verksamheter ser vi det som ett plus.

Din kompetens

Vi söker dig som är strukturerad, självgående och tar ansvar för de uppdrag du får. Du har ett positivt synsätt, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du tycker om att arbeta med komplexa frågor och har förmåga att analysera och lösa komplicerade ärenden. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra, ta fram lösningar med hög kvalitet och leverera enligt tidplan. Mål- och resultattänkande är viktiga egenskaper i prioriteringar, planering och agerande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav

  • Högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant
  • Erfarenhet av datalager samt rapport- och analysverktyg
  • Erfarenhet av Microsoft SQL integration services

Meriterande

  • Några års erfarenhet av databas- och datalagerutveckling
  • Kunskap om Kimballs modelleringsprinciper för datalager
  • Kännedom om regionens verksamheter
  • Erfarenhet av Cosmic journalsystem

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en både omväxlande och ansvarsfull roll där du blir en viktig kugge i det maskineri som driver Region Uppsalas verksamhet framåt med hög kvalitet, kostnadseffektivitet och optimerade arbetsmetoder. Region Uppsala bedriver komplex och kunskapsintensiv verksamhet - här finns i stort sett oändliga möjligheter att lära sig nytt, inte bara inom ditt eget kunskapsområde. Dessutom är vi en arbetsplats där du kan ha balans i livet - här finns plats för både arbete och fritid! 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Övrig information

Du är placerad på vårt Regionkontor i direkt anslutning till Uppsala Centralstation.

Tjänsten är på heltid tillsvidare.

Sista ansökningsdagen för denna tjänst är 13 maj men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. 

Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding på eva.gryding@jobbet.se alternativt kundtjänst på 018-100112
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Välkommen med din ansökan!

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.