SAS/Viya-Systemadministratör

Sista ansökningsdag 2021-05-13
Arbetsplats Region Uppsala
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK23/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Om Region Uppsala

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

SAS/Viya-Systemadministratör

Ekonomi- och beslutstödsenheten är en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Enheten består av 15 engagerade medarbetare som har i uppdrag att förvalta och utveckla lösningar som verksamheterna har nytta av i sin uppföljning, analys och rapportering.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Region Uppsalas beslutsstödsystem innefattar datalager byggt i Microsoft SQL och rapport- och analysverktyget SAS Viya. Som SAS/Viya-Systemadministratör kommer dina arbetsuppgifter i huvudsak bestå av:

  • Övervakning av SAS Viya servermiljö, med tillhörande rutiner för behörighetshantering och dataladdningar 
  • Optimering av prestanda för rapporter i SAS Viya
  • Logghantering och felsökning

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att administrera rapport- och analysverktyget SAS Viya samt har en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av operativsystemet Linux och av systemutveckling. Det är meriterande med erfarenhet av kvalitetsutveckling och ständiga förbättringar. Har du kännedom om regionens verksamheter eller annan erfarenhet av komplexa organisationer ser vi det som ett plus.

Krav

  • Erfarenhet av att administrera SAS Viya
  • Högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant
  • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av Linux
  • Erfarenhet av systemutveckling
  • Erfarenhet av kvalitetsutveckling och ständiga förbättringar
  • Kännedom om regionens verksamheter
Personliga egenskaper och förmågor
Som SAS/Viya-Systemadministratör tror vi att du har en god organisatorisk och administrativ förmåga att planera, genomföra och följa upp arbetsuppgifter. För att ha en förståelse för vad som behöver prioriteras och omfördelas ser vi att du har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt. Du har lätt för att ta in information och sätta dig in i nya arbetsuppgifter självständigt och på egna initiativ. Vi ser att du är serviceinriktad, trivs att arbeta med många olika uppdrag och kollegor och är därtill lyhörd, tillmötesgående och har god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift. 

Om oss och vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en både omväxlande och ansvarsfull roll där du blir en viktig kugge i det maskineri som driver Region Uppsalas verksamhet framåt med hög kvalitet, kostnadseffektivitet och optimerade arbetsmetoder. Region Uppsala bedriver komplex och kunskapsintensiv verksamhet - här finns i stort sett oändliga möjligheter att lära sig nytt, inte bara inom ditt eget kunskapsområde. Dessutom är vi en arbetsplats där du kan ha balans i livet - här finns plats för både arbete och fritid! Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Övrig information

Du är placerad på vårt Regionkontor i direkt anslutning till Uppsala Centralstation.

Tjänsten är på heltid tillsvidare.

Sista ansökningsdagen för denna tjänst är 13 maj men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. 

Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding på eva.gryding@jobbet.se alternativt kundtjänst på 018-100112
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Välkommen med din ansökan!

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.