Biträdande avdelningschef till urologavdelning 50 C

Sista ansökningsdag 2021-05-28
Arbetsplats Verksamhetsområde urologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS458/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På urologavdelning 50 C vårdar vi patienter med sjukdomar i njurar, urinledare, urinblåsa, prostata, urinrör och testiklar. Patienterna kommer via elektivt intag, efter planerad åtgärd/operation eller via akutmottagningen med akuta urologiska besvär som till exempel njursten, urosepsis, hematuri och urinstämma med njursvikt. Vi vårdar alltså både postoperativa och akuta patienter med effektiva patientflöden. En del av våra medarbetare roterar mellan mottagning och avdelning.

Ditt uppdrag

Som biträdande avdelningschef arbetar du i nära samarbete med avdelningschefen både på avdelningen och mottagningen. Du arbetar operativt samt leder och fördelar det dagliga arbetet. I arbetet ingår att upprätthålla hög kvalitet i omvårdnadsarbete och patientsäkerhet genom att bland annat se till att rutiner och beslut efterföljs. Du deltar även aktivt i utveckling av rutiner, planering och uppföljning av verksamhetsmål. Arbetet innefattar även att ha medarbetar- och lönesamtal. Du är direkt underställd avdelningschef och vid dennes frånvaro går du in som tillförordnad avdelningschef. Viss klinisk tjänstgöring kan förekomma enligt överenskommelse.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat ett antal år inom vården, gärna inom kirurgi. Du får gärna vara legitimerad sjuksköterska men det är inte ett krav. Du bör ha flerårig erfarenhet från kirurgiskslutenvård. Du har ett intresse för ledarskap med god förmåga att leda och organisera. Som person är du ödmjuk och inkluderande där du ser och tar tillvara på alla medarbetares kompetens. Tidigare chefserfarenhet är meriterande. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning i din grundprofession och ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef på ett år, med möjlighet till förlängning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande avdelningschef 50 C Emma Strandqvist 018-617 15 77
HR-partner Jonathan Sandström 018-611 93 95
Facklig kontakt, Vårdförbundet, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.