Specialistläkare i allmänmedicin alternativt geriatrik

Sista ansökningsdag 2021-05-31
Arbetsplats Habiliteringens husläkarmottagning
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH199/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till oss på Habiliteringens husläkarmottagning

Vi söker en läkarkollega som är specialist i allmänmedicin alternativt geriatrik och som vill ha ett vikariat på 40% och vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Vikariatet sträcker sig till 31 december 2022, med möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner som gör skillnad, läs om dem här. Vid sidan av din individuella utvecklingsplan erbjuder vi regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor.

Ditt uppdrag

Som läkare hos oss arbetar du i ett multiprofessionellt team med primärvård till individer med svåra funktionsnedsättningar. Mottagningen hanterar planerade, vissa akuta och även förebyggande åtgärder. Hembesök och rond på gruppbostäder är en intressant del av arbetet. Flexibilitet och intresse att lära sig nytt är viktigt då det är stor variation på diagnoser. Det finns därför goda möjligheter att utveckla sin kompetens gällande diagnoser och symptom. Arbetet är utvecklande och givande då kontinuiteten är god. Det finns stora möjligheter att själv vara med och påverka det dagliga arbetet.

Vår verksamhet

Habiliteringens husläkarmottagning är en anslagsfinansierad verksamhet i förvaltningen Nära vård och hälsa. Vi finns på Kungsgärdet center, centralt i Uppsala och tar hand om drygt 400 listade patienter med komplicerade funktionsnedsättningar som av varierande skäl har svårt att få sina vårdbehov tillgodosedda på en vanlig vårdcentral.

Du kommer att arbeta i en miljö där vi har gott om tid för våra patienter. Arbetet är mycket stimulerande med höga krav på social och medicinsk kompetens. Personalen samarbetar mycket med det nätverk som finns runt patienten för att skapa bästa möjliga hälsa. Mycket av vården sker i samråd med sjuksköterskor och andra yrkeskategorier som ofta känner patienten väl.

Din kompetens

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin alternativt i geriatrik med svensk legitimation. Tidigare erfarenhet av målgruppen är meriterande. Du har en drivkraft och ett engagemang för ditt arbete och en vilja att utveckla verksamheten. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och uppskattar teamarbete. Du måste vara en god kommunikatör på svenska i både  tal och skrift och du ska ha lätt för att skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor. 

Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du är nytänkande och flexibel i ditt arbetssätt och van att ta egna initiativ och eget ansvar. 

För mer information

Om du har frågor om tjänsten eller verksamheten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Magdalena Åslund, tel. 018-611 62 43 eller verksamhetsområdeschef Karin Borgström, tel. 018-617 23 08.

Ansökan  

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV kopia på din specialistlegitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 31 maj.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1600 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom specialiserad habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.