Klinisk farmaceut med placering inom psykiatri

Sista ansökningsdag 2021-05-25
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministration
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS468/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu söker vi en klinisk farmaceut inom Region Uppsala -med placering inom verksamhetsområde psykiatri- en annorlunda tjänst för dig som söker nya utmaningar!

Vår verksamhet

Läkemedel och farmaci, med ca 80 anställda, utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna läkemedelsförsörjningen, läkemedelsberedningen och klinisk farmaci. På enheten klinisk farmaci arbetar idag ca 35 kliniska farmaceuter, på Akademiska sjukhuset och lasarettet i Enköping.

Ditt uppdrag

Här erbjuds ett uppdrag i en spännande verksamhet i en nytänkande organisation. Du får möjlighet att som farmaceut delta i annorlunda uppdrag och i verksamhetens utveckling. Du kommer att vara anställd på enheten Klinisk farmaci med placering inom verksamhetsområde psykiatri. Som apotekare inom verksamhetsområde psykiatri kommer du att bistå med kliniskt arbete i form av läkemedelsgenomgångar och stöd i praktiska och fördjupade frågeställningar kopplade till läkemedel. Som klinisk apotekare inom verksamhetsområde psykiatri kommer du utgöra farmaceutiskt stöd både på enhetsnivå och verksamhetsövergripande. Tjänsten kommer även omfatta en övergripande roll där du tillsammans med cheferna inom verksamhetsområdet arbetar med uppföljning och styrning av läkemedelsförskrivning och kostnader. Du kommer att arbeta för ökad patientsäkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet inom läkemedelsområdet – i multiprofessionella team och alltid med patienten i centrum.

Dina kvalifikationer

Krav på behörighet är att du är legitimerad apotekare alternativt receptarie med magisterexamen samt har genomgått grundläggande kurs i klinisk farmaci. Erfarenhet av kliniskt arbete eller magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande liksom tidigare arbete med kostnadsuppföljning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du är initiativrik och har patientens bästa i fokus.

Din kompetens

Som person ser vi gärna att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter som ger resultat. Du tar ansvar och driver dina processer på ett strukturerat sätt. Vidare ser vi att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och strävar alltid att nå de uppsatta målen. Slutligen ser vi att du trivs med att arbeta med andra människor, är lyhörd, drivs av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning med tillträde 1/8-21 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf. chef för klinisk farmaci Johanna Lannergård 018-617 39 29
Bitr. chefsapotekare Ulrika Gillespie 018-611 16 71

Facklig företrädare Catherine Duarte Martins 070-6115233 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.