Arbetsterapeut inom ortopedi

Sista ansökningsdag 2021-05-25
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS467/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Arbetsterapeuterna på Akademiska Sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Att vara arbetsterapeut på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer.

Ditt uppdrag

Arbetet innebär klinisk tjänstgöring inom vuxenortopedi på vårdavdelning, Här utförs såväl planerade operationer som operationer efter trauma.

Dina arbetsuppgifter består i bedömning av ADL förmåga, kontroll av hjälpmedelsbehov inför hemgång från avdelning, såsom tex rullstolsutprovning och hygienhjälpmedel samt kontakt med regionen och kommunen för bostadsanpassning och överrapportering. Du kommer att ha ett nära samarbete såväl med arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kurator samt med övrig avdelningspersonal.

Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra, samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Introduktionen anpassas efter dina förutsättningar och du blir erbjuden en handledare/kontaktperson. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef.

Kunskapsutveckling sker även genom månatliga professionsmöten, där arbetsterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet, liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av arbete på ortopedavdelning.

Din kompetens

Vi söker dig som vill arbeta i en dynamisk verksamhet under ständig utveckling. Du bör vara flexibel, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. 

Vi tror att du har intresse för kliniskt utvecklingsarbete. Har du dessutom en magisterkompetens är det meriterande. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är inte bara en skicklig arbetsterapeut, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 % from 21-06-14, eller enligt överenskommelse. Du får tillgång till Akademiska Sjukhusets Friskhus med gym, gruppträning och träningsrådgivning mm.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Åsa Liljenäs asa.liljenas@akademiska.se 018-611 93 68

Facklig kontaktperson Sveriges Arbetsterapeuter Kari Akre Roos, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.