Sjuksköterska till mottagningen för onkologisk endokrinologi

Sista ansökningsdag 2021-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS473/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling.

Sektionen för onkologisk endokrinologi bedriver högspecialiserad vård samt utför utredningar och behandlingar. På sektionen genomförs utbildning av flera olika yrkesgrupper samt forskning om tumörsjukdomar och nya behandlingar. Mottagningen är liten till antalet anställda men bedriver omfattande öppenvård. Vi tar emot patienter inte bara från hela Sverige utan också från andra länder.

Vi söker nu en sjuksköterska som kan förstärka vårt team vid vår mottagning för onkologisk endokrinologi. Hit kommer patienter för utredning, behandling och uppföljning.

Ditt uppdrag

I din roll som sjuksköterska på mottagningen för onkologisk endokrinologi ingår förutom sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska även att förbättra kommunikationen mellan vården, patienten och närstående. Detta sker idag bl.a. genom att informera om kommande steg i vårdkedjan och förmedla kontakt med andra yrkesgrupper/vårdgivare utifrån patientens behov. Du ger stöd åt våra patienter och anhöriga samt bevakar ledtider och gör uppföljningar.

Utöver arbetet i den egna arbetsgruppen samarbetar du även med övriga kollegor inom verksamhetsområdet Blod- och tumörsjukdomar, kring både forskning och klinisk verksamhet.

Din kompetens

Vi söker dig som kan och vill bidra med dina kunskaper och erfarenheter till vår arbetsgrupp. Som sjuksköterska hos oss sätter du alltid patienten i fokus samt är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du trivs på en mindre enhet och uppskattar kontinuitet med patienter som i många fall följs över lång tid. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Har du erfarenhet från onkologi, gärna inom onkologisk endokrinologi, är det meriterande. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska, utan också en engagerad och positiv kollega som är villig att utveckla vården tillsammans med oss. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. Har du erfarenhet av journalsystemet Cosmic är det ett plus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100%. Med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dagtid mån-fre

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Karin Green, Avdelningschef, 018-617 27 29
Jenny Furubrand, Sektionsledare, 018-617 16 21

Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 35 11

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.