Lärare inom personlig assistans

Sista ansökningsdag 2021-05-19
Arbetsplats Region Uppsala folkhögskola
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL12/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor
Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Kunskap, nyfikenhet och utveckling ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott. 

Ditt uppdrag

Du arbetar tillsammans med övriga pedagoger och administrativ personal för att ge våra deltagare en utbildning som rustar dem för yrkesrollen som personlig assistent. Utbildningen är en heltidsutbildning som varvar lärarledda lektioner med självstudier. Utbildningen innehåller olika delkurser som bidrar till kunskap och kompetens i arbetet med personer med funktionsvariation. Dessa kombineras med studier i yrkessvenska och arbetsmarknadskunskap. I utbildningen ingår upp till sex veckors praktik. Vi använder Google Classroom för kommunikation och hantering av självstudier. Förutom undervisning ingår planering enskilt och tillsammans med kollegor, att genomföra individuella uppföljningssamtal med deltagare, dokumentation och viss kursadministration.

Dina kvalifikationer

Du har minst två års erfarenhet av undervisning inom vuxenutbildning i vårdämnen. Erfarenhet av undervisning i yrkessvenska, yrkeserfarenhet av arbete som personlig assistent eller inom vård och omsorg i övrigt är meriterande.

Vi erbjuder

V erbjuder en visstidsanställning på 50 % - 100 % beroende av dina kompetensområden. Utbildningen pågår 23 augusti 2021 till 25 maj 2022. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Pernilla Berg, kursansvarig, på telefonnummer 072-201 80 87.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 19 maj. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.