Sjuksköterska med intresse för kirurgi

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS39/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde Kirurgi har ett bra erbjudande till dig som är intresserad av kirurgi och vill börja jobba på en kirurgisk vårdavdelning.

- Trygg introduktion – Vi har alltid minst fem veckors introduktion för att du ska känna dig trygg och säker på din nya arbetsplats.

- Introduktionsprogram – Vi har utvecklat ett strukturerat introduktionsprogram för dig som nyexaminerad för att dina introduktionsveckor ska bli så bra som möjligt. För dig med mer erfarenhet utformar vi tillsammans med dig en individuellt anpassad introduktion.

Att arbeta på kirurgen passar både dig med mycket och lite erfarenhet då vi erbjuder såväl välstrukturerad inskolning för dig som ny och möjlighet till utveckling och vidareutbildning på arbetstid för dig som erfaren. Eftersom vår verksamhet är mycket bred, kan vi erbjuda något för alla!

Vår verksamhet består av fyra kirurgiska vårdavdelningar och en kirurgisk utvecklingsavdelning. På våra avdelningar har vi ett nära samarbete med varandra och därför finns det för dig som vill ha variation i ditt arbete, möjlighet att rotera mellan våra olika avdelningar. På våra olika avdelningar utreds, behandlas och opereras patienter inom följande områden:

- Bröst- och endokrinkirurgi
- Esofagus-ventrikelkirurgi
- Kirurgisk akutvård och trauma
- Kolorektalkirurgi
- Kärlkirurgi
- Lever-pankreaskirurgi
- Transplantationskirurgi

Vi arbetar i team med patienten i fokus och du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv.

Ditt uppdrag

Att jobba hos oss på kirurgen innebär att du får du en bred kompetens och får arbeta med varierande arbetsuppgifter inom pre- och postoperativ kirurgisk vård. På verksamhetsområdet jobbar vi med att ständigt utveckla den kirurgiska vården för att förbättra patientsäkerheten och personalens arbetsmiljö.

Väljer du att börja hos oss får du även detta:
- Individuellt anpassad introduktion på minst fem veckor som nyexaminerad. För dig som är mer erfaren anpassar vi tillsammans introduktionen utifrån din kliniska erfarenhet och behov.

- Kliniskt utvecklingsår för dig som nyexaminerad (KUÅ).

- Handledning, mentorskap och reflektionstid med erfarna sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och läkare.

- Schemalagda utbildningsturer varje schemaperiod samt kortare utbildningar på arbetstid.

- Möjlighet att rotera mellan våra avdelningar/mottagningar, så kallade kombinationstjänster.

- Möjlighet till att arbeta med forskning och utveckling av den kirurgiska vården.

- Möjlighet till utbildning på arbetstid till specialistsjuksköterska inom kirurgisk vård samt avancerad specialistsjuksköterska.

På VO Kirurgi har vi nyligen startat KUL - Kirurgisk utveckling och lärande! Vi erbjuder sjuksköterskor som slutfört KUÅ en fortsättning inom kirurgisk omvårdnad. Under ditt andra år som sjuksköterska kommer du att delta i teoretisk utbildning samt hospitering inom utvalda områden. Fortbildningen kommer ha fokus på den kirurgiska patienten och målet är att du ska fortsätta utvecklas som sjuksköterska och bygga på din kunskap om vården av den kirurgiska patienten.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad sjuksköterska. Vi söker både dig som är nyexaminerad och dig som har mer erfarenhet. Vi söker även dig som är utbildad specialistsjuksköterska i kirurgisk vård. Viktigt för oss är att du är en ansvarstagande och positiv kollega som bidrar till ett gott arbetsklimat.

Din kompetens

- Självständighet
- Initiativtagande
- Flexibel
- Strukturerad
- Kvalitetsmedveten
- Samarbetsförmåga

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning eller timanställning.
Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse 80-100%.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Sara Kiuru Avdelningschef 70E 018-611 45 27
Frida Borg Novak Biträdande Avdelningschef 70C 018-611 70 77
Facklig företrädare Jenny Johansson Mail: jenny.m.johansson@akademiska.se (Vårdfördbundet)

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan, vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.